Ειδήσεις:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

22/05/2020 - Γιαξής: «Ψηλό το επίπεδο στο Φούτσαλ Αντρών, δεν υπήρχε φαβορί…»

Ανδρεναλίνη στα ύψη, πάθος, ένταση, εκπλήξεις και συνεχείς εναλαγγές στη βαθμολογία ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του φετινού Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Φούτσαλ Αντρών. Ένα από τα συναρπαστικότερα Πρωταθλήματα του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, καθότι τέσσερα από τα πέντε Πανεπιστήμια που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα διεκδηκούσαν με τις ίδιες πιθανότητες τον τίτλο του πρωταθλητή.

Δυστυχώς για τους αθλητές, τους προπονητές και όσους παρακολουθούσαν το Πρωτάθλημα Φούτσαλ, διακόπηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και εκ τότε δεν κατάφερε να συνεχιστεί.

Το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας, φιλοξένησε δηλώσεις του προπονητή του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, Μάριου Γιαξή, ο οποίος σχολίασε το επίπεδο του φετινού Πρωταθλήματος και υπογράμμισε πως δεν υπήρχε φαβορί για τον τίτλο.

-Πώς είδες το επίπεδο του φετινού Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Φούτσαλ;

«Το επίπεδο φέτος φάνηκε ότι ήταν αρκετά καλό. Πολλές ομάδες ήταν ισάξιες αν δει κανείς τα αποτελέσματα. Εκτός από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο οι άλλες ομάδες θα μπορούσαν να κερδίσουν η μία την άλλη και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα».

-Ποιό πανεπιστήμιο θεωρείς ότι είχε τον πρώτο λόγο για τη φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Δεν υπήρχε φαβορί. Εμείς, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κερδίσαμε το Frederick University στη Λεμεσό και εκεί που μπορούσαμε να έχουμε το πάνω χέρι, την επόμενη αγωνιστική χάσαμε από το European. Πολλές ομάδες θα μπορούσαν να κτυπήσουν τον τίτλο. Εκτός από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, οι άλλες ομάδες θα μπορούσαν να κερδίσουν βαθμούς από κάποιους άλλους και έτσι να διαμορφωθεί το πρωτάθλημα».

-Ποιούς φουτσαλιστές ξεχώρισες από το φετινό πρωτάθλημα;

«Όλες οι ομάδες είχαν αρκετούς καλούς παίκτες. Δεν θέλω να αναφερθώ σε κάποιο συγκεκριμένο. Όλοι είχαν παίκτες που παίζουν στην Α’ κατηγορία και σε πολύ καλές ομάδες. Το υλικό ήταν χωρισμένο, ίσως όμως το Frederick University να είχε περισσότερους που αγωνίζοταν στην Α’ κατηγορία».

-Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θεωρείς ότι θα πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα;

«Οι περισσότεροι φοιτητές έφυγαν και οι εξετάσεις θα γίνουν διαδυκτιακά. Δεν θα είναι σωστό να συνεχιστούν γιατί κάποιοι φοιτητές έφυγαν και θα χαλάσει ο σχεδιασμός κάποιων ομάδων. Το σωστό θα ήταν οι ομάδες να είναι πλήρης και να μην χάσουν τη δυναμική τους. Δεν είμαι εναντίον, αλλά είναι δύσκολο να συνεχιστεί».

-Τι λύσεις θα πρότεινες για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα του φούτσαλ;

«Αν αλλάζαμε τη μέρα θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερη συμμετοχή από τους παίκτες που αγωνίζοτναι στην Α’ κατηγορία. Θα ήταν καλύτερο να παίζαμε Δεύτερα ή Τρίτη αντί τις Τετάρτες γιατί οι φουτσαλιστές – φοιτητές έχουν επίσημα παιχνίδια με τις ομάδες τους τις Πέμπτες και έτσι κάποιες ομάδες δεν αφήνουν τους παίκτες τους να παίξουν στα πανεπιστημιακά».

-Εν τέλει, σχολίασε και το πρωτάθλημα φούτσαλ γυναικών:

«Πέρσι χάσαμε το πρωτάθλημα στη διαφορά τερμάτων. Φέτος, προλάβαμε να παίξουμε μόνο μία αγωνιστική και πιστεύω πως η δική μου ομάδα ήταν το φαβορί. Δεν είδα τα άλλα Πανεπιστήμια, αλλά η δική μας ομάδα ήταν η ίδια ή και ακόμη πιο ενισχυμένη. Για να είμαι ειλικρινής πίστευα πως φέτος θα ήταν η χρονιά μας, αλλά δυστηχώς δεν έγινε το πρωτάθλημα».


πίσω

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011