Ειδήσεις:
          ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024           .          

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ που ανατέθηκαν ΚΟΠΑ από την FISU και EUSA

1990
Η FISU αναθέτει στην ΚΟΠΑ τη διοργάνωση του πρώτου παγκόσμιου φοιτητικού πρωταθλήματος Μπάτμιντον στη Λευκωσία.

1992
Μετά την επιτυχία στο Μπάτμιντον η FISU αναθέτει στην ΚΟΠΑ τη διοργάνωση του πρώτου παγκόσμιου φοιτητικού συνεδρίου για τον αθλητισμό

1994
Η ΚΟΠΑ διοργανώνει στη Λευκωσία το τέταρτο παγκόσμιο φοιτητικό πρωτάθλημα           Futsal.

1996
Η ΚΟΠΑ διοργανώνει στη Λεμεσό το πέμπτο παγκόσμιο φοιτητικό πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας (Windsurfing). Ο Κύπριος πρωταθλητής Δημήτρης Λάππας κατακτά χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του.

2004
H EUSA αναθέτει στην ΚΟΠΑ τη διοργάνωση του πρώτου Ευρωπαϊκού φοιτητικού             πρωταθλήματος Futsal.

2006
Η FISU αναθέτει στην ΚΟΠΑ τη διοργάνωση του πρώτου παγκόσμιου φοιτητικού πρωταθλήματος Beach Volley.  Το πρωτάθλημα διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και σημειώνει ξεχωριστή επιτυχία.

2010
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού  αναθέτει στην ΚΟΠΑ την διοργάνωση του 5ου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Χάντμπολ.  Το πρωτάθλημα που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου χαρακτηρίζεται σαν το καλύτερο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα που έγινε στην Ευρώπη μέχρι σήμερα.

2013
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού  αναθέτει στην ΚΟΠΑ την διοργάνωση του 12ου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας. 

2015
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναθέτει στην ΚΟΠΑ την διοργάνωση του 10ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Beach Volleyball.

2016
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (FISU) αναθέτει στην ΚΟΠΑ τη διοργάνωση του πρώτου Παγκόσμιου Φοιτητικού Πρωταθλήματος ΣΑΜΠΟ.  Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011