Ειδήσεις:

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Ο δεύτερος ρόλος επιτυγχάνεται κυρίως με τη συνεργασία της ΚΟΠΑ με τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (FISU), με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (EUSA) και με την Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΑΤΕ) της Ελλάδας.

FISU
H FISU διοικείται από το Εκτελεστικό της Συμβούλιο που αποτελείται από 21 μέλη. Επιδίωξη μας είναι η εκλογή αξιωματούχου της ΚΟΠΑ σ΄αυτό το Συμβούλιο καθώς και ο διορισμός εκπροσώπων μας στις επιτροπές της. Παράλληλα η ΚΟΠΑ συμμετέχει με εθνικές ομάδες στην Πανεπιστημιάδα και διάφορα παγκόσμια πρωταθλήματα και στο παγκόσμιο φοιτητικό FORUM.

EUSA
H EUSA διοικείται από εννεαμελές Εκτελεστικό Συμβούλιο. ΄Ηδη ο Πρόεδρος της ΚΟΠΑ κ. Ντίνος Παύλου, αφού υπηρέτησε σαν μέλος του Ε.Σ. για δύο χρόνια, τώρα εκλέγηκε Αντιπρόεδρος της μέχρι το τέλος του 2003. Επίσης ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΠΑ κ. Μιχάλης Κρασιάς έχει διοριστεί Τεχνικός Σύμβουλος της EUSA για την πετόσφαιρα.. Παράλληλα η ΚΟΠΑ προωθεί τις πρωταθλήτριες ομάδες των πρωταθλημάτων της στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Εκτός από τις συμμετοχές, η ΚΟΠΑ αναλαμβάνει τη διοργάνωση στην Κύπρο τόσο Παγκόσμιων πρωταθλημάτων και συνεδρίων όσον και Ευρωπαϊκών.

ΕΑΤΕ
Σε αναγνώριση των άριστων σχέσεων και δεσμών που συνδέουν την ΚΟΠΑ με την ΕΑΤΕ οι δύο ομοσπονδίες προχώρησαν το 2000 στην αδελφοποίηση τους. Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε η συμμετοχή Κυπριακών φοιτητικών ομάδων και Κυπρίων φοιτητών στα Πανελλήνια πανεπιστημιακά πρωταθλήματα. Αποφασίστηκε ακόμη η διοργάνωση στην Κύπρο από την ΚΟΠΑ της τελικής φάσης κάποιων πανελληνίων πρωταθλημάτων υπό την αιγίδα του ΚΟΑ.

 

 
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011