Ειδήσεις:
          ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024           .          

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Ποδόσφαιρο Ανδρών

30/11/2023 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ 2023-2024

ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΆ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΜΕ 3-0 ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΠΑΘΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ, ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΚΟΛ.

Μετά από ένα καταπληκτικό παιγνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο τελευταίο παιγνίδι που θα έκρινε και τον μεγάλο τίτλο του ποδοσφαιρικού Πανεπιστημιακού πρωταθλήματος η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου παίζοντας εξαιρετικά καλά κατάφερε να κερδίσει με 3-0 και να πανηγυρίσει έντονα τον τίτλο αφού και παρά το γεγονός ότι παραμένει ο εξ αναβολής αγώνας του με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δε τον επηρεάζει οποιοδήποτε αποτέλεσμα με γνώμονα πάντα το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου το οποίο ήταν 2-2 γεγονός που ευνόησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου γνώριζαν πολύ καλά ότι μόνο με νίκη θα μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή και να περάσουν μπροστά στην βαθμολογία και να κερδίσουν το πρωτάθλημα αφού η αναλογία τερμάτων δεν θα τους βοηθούσε σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Με γνώμονα αυτά τα δεδομένα μπήκαν φορτσάτα στον αγωνιστικό χώρο και μετά από προσπάθεια Δημήτρη Ράπα και ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα της ομάδας του Πανεπιστημίου Frederickστην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο εκπληκτικός Κυπριανός Ηρακλέους για να πετύχει με ωραία κεφαλιά το 1-0 .
Παρά το τέρμα οι παίκτες του Πανεπιστημίου Frederickπροσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιγνίδι αλλά ήταν οι αντίπαλοι τους οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν και να χάσουν πολλές κλασσικές ευκαιρίες έχοντας μάλιστα και τρία δοκάρια. Το πρώτο μέρος θα βρει την ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου να προηγείται με 1-0 και το παιγνίδι να μην έχει κριθεί.
Η επανάληψη ήταν εξίσου συναρπαστική με το Πανεπιστήμιο Κύπρου να αναζητά και δεύτερο τέρμα κάτι το οποίο πέτυχε στο 60 λεπτό μετα από εκπληκτική προσπάθεια του Κυπριανού Ηρακλέους ο οποίος αφού πλαγιοκόπησε την αντίπαλη εστία κατάφερε στέλνοντας την μπάλα στην αντίθετη πλευρά των δικτύων του αντίπαλου τερματοφύλακα να πετύχει το 2-0.
Τα πράγματα από εκεί και πέρα πήραν τον δρόμο τους με τις δύο ομάδες να ανταγωνίζονται τις χαμένες ευκαιρίες μέχρι το 78 λεπτό όπου ο δαιμόνιος ψες Ηρακλέους μπαίνοντας διαγώνια και αδειάζοντας την άμυνα των αντιπάλων του κατάφερε με έξυπνη πάσα στην κατάλληλη στιγμή να βγάλει μόνο με τον τερματοφύλακα τον συμπαίκτη του Ζήνωνα Παύλου ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το τελικό 3-0 εν μέσω έντονων πανηγυρισμών.
Το 3-0 έφερε ένα φυσιολογικό εφησυχασμό και έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους να βγουν μπροστά με αξιώσεις για να μειώσουν το σκορ κάτι που τελικά δεν έγινε.
Το τελικό σκορ οδήγησε την ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου τον όπου πανηγύρισαν με ιδιαίτερο πάθος οι παίκτες του με το σφύριγμα της λήξης .
Όπως προαναφέραμε παρά το γεγονός ότι υπολείπεται ακόμη ένα παιγνίδι την επόμενη Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το αποτέλεσμα του δεν μπορεί να επηρεάσει την κορυφή του πρωταθλήματος και φυσικά τον τίτλο αφού στο πρώτο μεταξύ τους παιγνίδι πανεπιστήμιο Κύπρου και Πανεπιστήμιο Frederick εξήλθαν ισόπαλοι 2-2.
Στο τέλος του παιγνιδιού νικητές και ηττημένοι έγιναν ένα προσδίδοντας ένα πολύ ξεχωριστό τέλος στο φετινό Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις δύο ομάδες και τους παίκτες τους για το ήθος και το επίπεδο τους.
-----------------------------------------------------------------------

ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ FREDERICK ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΤΡΩΝ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK–ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ9-1 (5-1)

Μεγάλη εμφάνιση από τους παίκτες του Πανεπιστημίου Frederickαπέναντι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε ένα παιγνίδι που ομολογουμένως δεν συνηθίσαμε αφού το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όλα αυτά τα χρόνια ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και οι φετινές του εμφανίσεις θα πρέπει να προβληματίσει τους υπευθύνους.
Από την άλλη το Πανεπιστήμιο Frederickμπήκε στον αγώνα εξαιρετικά δυνατά και κατάφερε με ένα κρεσέντο επιθετικών προσπαθειών να πετύχει 5 γκολ μετατρέποντας το παιγνίδι σε τυπική διαδικασία από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.
Παρά την μείωση του σκορ το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δεν κατάφερε ποτέ να ξαναμπεί στον αγώνα δίνοντας γήπεδο στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας οι οποίοι συνέχισαν να αναζητούν το γκολ και παρά τις πολλές αλλαγές από μέρους του προπονητή τους δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς παίκτες να πάρουν τις δικές τους ευκαιρίες.
Μετά την νίκη του αυτή το Πανεπιστήμιο Frederick αλλά και την νίκη του Πανεπιστημίου Κύπρου τα δύο Πανεπιστήμια θα δώσουν την μάχη των μαχών μεταξύ τους για την ανακήρυξη του πρωταθλητή ,με το Πανεπιστήμιο Frederickνα έχει αυτή την στιγμή καλύτερη αναλογία τερμάτων.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 0-4 (0-1)

Χρειάστηκε τουλάχιστο ένα ημίωρο για να καταφέρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου να σπάσει την πολύ καλή άμυνα των αντιπάλων του με τον Γιωρκάτζιη και να μπορέσει έτσι να κτίσει την επιτυχία του στο Β ημίχρονο και όταν οι παίκτες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου προωθήθηκαν για να πετύχουν την ισοφάρισή.
Παίζοντας εξαιρετικά καλά κατάφεραν πολύ νωρίς στο 49 να πετύχουν το 2-0 με τον Κυπριανού καθαρίζοντας σχετικά και το παιγνίδι αφού λίγο αργότερα ο δεινός του σκόρερ Γιωρκάτζιης ανάλαβε δράση και με άλλα δύο δικά του τέρματα έκλεισε μεχατ τρικ ανεβάζοντας και το σκορ του παιγνιδιού σε 4-0.
Στα υπολειπόμενα λεπτά του παιγνιδιού ευκαιρίες δημιούργησαν και έχασαν και οι δύο ομάδες χωρίς όμως να αλλάξουν τα δεδομένα του παιγνιδιού.
Με αυτή του την νίκη το Πανεπιστήμιο Κύπρου με βάση τα δεδομένα του φετινού πρωταθλήματος χρειάζεται μόνο νίκη επί του βασικού του αντιπάλου του Πανεπιστημίου Frederickαφού αυτό υπερτερεί στην διαφορά των τερμάτων ενώ το πρώτο μεταξύ τους παιγνίδι θυμίζουμε έληξε με 2-2.
Οι φοιτητές και των δύο Πανεπιστημίων αλλά και όλη η Πανεπιστημιακή κοινότητα αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον μεγάλο «τελικό» ο οποίος θα κρίνει και τον φετινό πολύ ενδιαφέροντα τίτλο του Πανεπιστημιακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αντρών μέσα στα πλαίσια των Πανεπιστημιακών πρωταθλημάτων.

Σε δηλώσεις τους οι προπονητές Μάριος Ιωάννου του Πανεπιστημίου Frederick και Αντρέας Καλλινίκου του Πανεπιστημίου Κύπρου δήλωσαν πανέτοιμοι για τον μεγάλο τελικό και ότι αναμένουν με αγωνία τη μεταξύ τους αναμέτρηση προετοιμάζοντας όσο καλύτερα γίνεται τους παίκτες τους οι οποίοι επίσης ανυπομονούν.
Τέτοια παιγνίδια ,δήλωσαν ,αναδεικνύουν τον Πανεπιστημιακό αθλητισμό στην ολότητα του αλλά και το επίπεδο του τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και στο ποιοτικό επίπεδο των πρωταθλημάτων.
----------------------------------------------------------------------

ΙΣΟΠΑΛΟ 2-2 ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΕ 4-0 ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 2-2 (1-1).

Εξαιρετικά δυνατά μπήκαν στον αγώνα οι παίκτες του Πανεπιστημίου Frederick και στα πρώτα 15 λεπτά κατάφεραν να πιέσουν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθούν με 1-0.
Η αντίδραση των παικτών του Πανεπιστημίου Κύπρου ήταν σχεδόν άμεση αφού 5 λεπτά αργότερα και αφού άρχισαν σιγα σιγά να ανεβάζουν ρυθμούς ισοφάρισαν με τον Ράσπα μετατρέποντας το παιγνίδι σε πραγματικό ντέρμπι και τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.
Στο ημίχρονο οι αλλαγές του προπονητή του Πανεπιστημίου Κύπρου κ Καλλινίκου αφύπνισαν ολόκληρη την ομάδα και η προσπάθεια για ανατροπή ήταν συνεχής.
Οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου βρήκαν και έχασαν κλασσικές ευκαιρίες μέχρι που ο Σολωμού με ατομική προσπάθεια και αφού ντρπίπλαρε στην σειρά όλη την άμυνα των αντιπάλων του κατάφερε με ωραίο πλασέ να γράψει το 1-2 για το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Η συνέχεια ανήκε και πάλι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο όμως δεν κατάφερε να σφραγίσει την νίκη του με αποτέλεσμα στο 80 λεπτό να δεχθεί μάλιστα τέρμα από πέναλτι που παραχώρησε στην γηπεδούχο ομάδα του Πανεπιστημίου Frederickκαι για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου .
Το 2-2 δεν σταμάτησε την προσπάθεια του Πανεπιστημίου Κύπρου για να πάρει την νίκη το οποίο συνέχισε να είναι καλύτερο αλλά η τελευταία φάση ανήκε τελικά στο Πανεπιστήμιο Frederick το οποίο βρέθηκε τετ α τετ με την νίκη αφού ο παίκτης που βγήκε μόνος του και παρά την προσπάθεια του δεν κατάφερε να κερδίσει τον τερματοφύλακα του Πανεπιστημίου Κύπρου Βασίλειου ο οποίος έκανε την απόκρουση του αγώνα (ίσως αποδεικτή και της χρονιάς) σώζοντας κυριολεκτικά την ομάδα του από ήττα.
Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην κορυφή με την ομάδα του Πανεπιστημίου Frederickνα υπερέχει λόγο καλύτερης αναλογίας τερμάτων.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 4-0 (1-0)

Πολύ μεγάλη εμφάνιση από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο το οποίο παρά το άσχημα ξεκίνημα του δείχνει ικανό να μπει σφήνα στα τρέχοντα … γεγονότα και να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη του φετινού και ιδιαίτερα ανταγωνιστικού Πανεπιστημιακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Παίζοντας πολύ καλά σε όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά ιδιαιτέρα στο β μέρος όπου πέτυχε 3 από τα τέσσερα τέρματα με τα οποία φιλοδώρησε τους αντιπάλους τους κατάφερε με την αγωνιστική του συμπεριφορά να αποδείξει αυτό που πολλές φορές αναφέραμε για τον Πανεπιστημιακό αθλητισμό ,ότι δηλαδή όλα μπορούν να αλλάξουν και να διαφοροποιηθούν προς όφελος οποιασδήποτε ομάδας αφού στα Πανεπιστημιακά πρωταθλήματα μοναδικός στόχος είναι η νίκη και η επιτυχία μακριά από συμφέροντα και σκοπιμότητες και ανεξάρτητα σε ποια βαθμολογική θέση βρίσκονται οι ομάδες.
Όσο και αν η ανατροπή είναι δύσκολη με το αγωνιστικό ανέβασμα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου το Πανεπιστημιακό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα θα γίνει ακόμη περισσότερο απρόβλεπτο.

-------------------------------------------------------------------
ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK. ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΜΕ 6-0 (0-5) ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ.

Καταπληκτικό παιγνίδι παρακολουθήσαμε ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια με την ομάδα όμως του Πανεπιστημίου Frederickνα υπερέχει του αντιπάλου του ο οποίος παρά τις πολλές του ικανότητες δεν κατάφερε να τις παρουσιάσει στο γήπεδο.
Παίζοντας εξαιρετικά κυρίως στην επίθεση με περίτεχνες προσπάθειες κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 13 με τον Γιώργο Μιχαήλ για να διπλασιάσει τα τέρματα του αμέσως στο επόμενο λεπτό με τον Αντρέα Κκωστή . Το γρήγορο 0-2 αποσυντόνισε τους παίκτες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ιδιαίτερα την άμυνα του η οποία δέχτηκε ακόμη τρία τέρματα ,στο 24 με τον Θεόδωρο Χρυσοστόμου στο 30 με τον ΚΚωστή και πάλι ενώ στο 36 ο Λούκας Μαραγκός πέτυχε το 0-5 για την ομάδα του σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.
Η επανάληψη δεν είχε τις ίδιες ταχύτητες αφού οι παίκτες του Πανεπιστημίου Frederickέριξαν ρυθμούς ενώ από την άλλη οι παίκτες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δεν έβρισκαν το κίνητρο για να περάσουν στην αντεπίθεση .
Το τελικό 0-6 έγραψε στο 61 ο Θεόδωρος Χρυσοστόμου με όμορφη ατομική ενέργεια.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
ΜΑΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ (Προπονητή Πανεπιστημίου Frederick) Θεωρώ ότι η ομάδα μου έκανε σήμερα ένα εξαιρετικό παιγνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Αισθανόμαστε ότι φέτος είναι η χρονιά μας και θα δώσουμε τα πάντα για τον τίτλο απέναντι σε ισάξιους αντιπάλους

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΕΥΡΥ ΣΚΟΡ 5-0 (0-2) ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ.

Σοβαρό πειθαρχημένο και με σωστή τακτική σε όλη την διάρκεια του αγώνα η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου απέδειξε γιατί και φέτος μπορεί να είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Πανεπιστημιακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που σπάει τα ρεκόρ σε αγωνιστικό ενδιαφέρον.
Παίζοντας εξαιρετικά καλά κατάφερε να σπάσειτην άμυνα των αντιπάλων στο 30 λεπτό με τον Μιχάλη Γιωρκάτζιη και μετά από ασφυκτική πίεση να διπλασιάσει τα τέρματα του με τον Δημήτρη Σπύρου στο 43 κλείνοντας το ημίχρονο με 2-0.
Το Β μέρος ανήκε εξολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποί συνεχίζοντας σε επιθετικούς ρυθμούς κατάφερε με τον Μ. Γιωρκάτζη να προηγηθεί στο 50 λεπτό με 3-0 για να ακολουθήσει το τέρμα του Δημήτρη Χρυσοστόμου στο 75 πριν ολοκληρωθεί ο θρίαμβος του Πανεπιστημίου Κύπρου και το χατ τρικ του Μ. Γιωρκάτζη στο 80 λεπτό ο οποίος έγραψε και το τελικό 5-0 σε ένα αγώνα που το Πανεπιστήμιο Κύπρου κυριάρχησε σε όλους τους τομείς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Α.ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ (Προπονητή Πανεπιστημίου Κύπρου) Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με σοβαρότητα και πειθαρχία για την κατάκτηση των στόχων μας.
----------------------------------------------------------------------
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΠΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ «ELCLASICO».

ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 3-2 ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ.

Καταιγιστικό ήταν το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Α μέρος του παιγνιδιού καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχει 3 τέρματα στα πρώτα 30 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Το σκορ άνοιξε ο Ηρακλέους μόλις στο 4 λεπτό ενώ στο 8 λεπτό ο Γιωρκάτζιη διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του βάζοντας γερές βάσεις για την νίκη.
Ο ίδιος παίκτης στο 28 λεπτό διπλασίασε τα δικά του και έβαλε την ομάδα του μπροστά κάνοντας το 0-3 ανατρέποντας όλα τα μέχρι στιγμής προγνωστικά.
Με την άνεση του 0-3 οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου οργάνωσαν και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στην συνέχεια χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η απάντηση του προπονητή του Πανεπιστημίου βλέποντας την ομάδα του να «υποφέρει» ήταν άμεση αφού μετά την εξέλιξη αυτή προχώρησε άμεσα σε αλλαγές αλλάζοντας ταυτόχρονα και την εικόνα της ομάδας του η οποία ισορρόπησε το παιγνίδι και το οποίο ξαναπήρε την μορφή του ντέρμπι με φοβερές φάσεις εκατέρωθεν.
Το Β ημίχρονο ήταν για πολύ δυνατές καρδιές αφού με το ξεκίνημα και συγκεκριμέναστο 48 λεπτό ο Murek μείωσε για την ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κάνοντας πολύ νωρίς το 1-3 .
Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογικό πλεονέκτημα στους παίκτες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας οι οποίοι πίεσαν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους για να καταφέρουν να πετύχουν στο 70 λεπτό με τον Ευαγγέλου το 2-3 που έβαλε κυριολεκτικά φωτιά στο παιγνίδι.
Μετά το δεύτερο τέρμα που δέχτηκαν οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι το παιγνίδι είχε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι και την λήξη και την κατάκτηση των τριών βαθμών και αντέδρασαν σωστά αυξάνοντας την συγκέντρωση τους στην άμυνα αλλά χάνοντας και πολλές καλές ευκαιρίες για να «σκοτώσουν» το παιγνίδι κάτι που όμως δεν πέτυχαν.
Συνειδητοποιώντας οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου ότι η εύκολη νίκη όπως προβλεπόταν μπορούσε να μετατραπεί σε ναυάγιο τα έδωσαν όλα και κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ αλλά και την σπουδαία νίκη μέχρι και το τέλος και παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κυνήγησαν με πάθος την ισοφάριση και την ανατροπή κάτι όμως που τελικά δεν ήρθε έστω και αν χάθηκαν παρά πολλές ευκαιρίες τις οποίες βρήκαν στην πορεία της αντεπίθεσης τους.
Το παιγνίδι ήταν διαφήμιση του ποδοσφαιρικού Πανεπιστημιακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το οποίο χρόνο με τον χρόνο αφήνει το δικό του στίγμα στα ποδοσφαιρικά Πανεπιστημιακά δρώμενα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Αντρέας Καλλλινίκου (προπονητής Πανεπιστημίου Κύπρου)
Ήταν ένα δύσκολο τελικά παιγνίδι αφού εφυσηχαστήκαμε στο σκορ του Α ημιχρόνου και κοντέψαμε να το πληρώσουμε. Τα [παιγνίδια τελειώνουν με το σφύριγμα του διαιτητή. Είμαστε όμως πολύ ευχαριστημένοι για την νίκη μας. Προχωράμε για το επόμενο.

Μάριος Γιαξής (προπονητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας)
Είχαμε κάποιες απουσίες παικτών οι οποίες μας στοίχησαν. Είδαμε πολύ νωρίς το πρόβλημα στην ομάδα και γι αυτό προχωρήσαμε γρήγορα με τις αλλαγές μας και με την αλλαγή της τακτικής . Φτάσαμε πολύ κοντά στην μεγάλη ανατροπή . Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου οι οποίοι έδειξαν χαρακτήρα και τα έδωσαν όλα .

ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ FREDERICK ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΥ ΣΚΟΡ 7-2

Πολύ μεγάλη εμφάνιση από το Πανεπιστήμιο Frederickτο οποίο μπήκε εξαιρετικά δυνατά στο παιγνίδι και μόλις στο 13 προηγήθηκε με τον Χρυσοστόμου για να διπλασιάσει τα τέρματα του στο 31 λεπτό με τον Γιώργο Τοούλα.
Λίγο πριν από το τέλος του Α μέρους και στο 42 λεπτό ο Μαραγκός πέτυχε το 3-0 για την ομάδα του βάζοντας γερές βάσεις για την νίκη.
Στο Β μέρος ο Γερολαίμου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου μείωσε σε 3-1 αλλά η χαρά κράτησε λίγο αφού το Πανεπιστήμιο Frederickαπάντησε στο 52 με τον Ρωμανίδη για να μείνει η διαφορά των 3 τερμάτων.
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο δεν τα έβαλε κάτω και στο 62 ο Κυριάκου ξαναβάζει για πολύ λίγο στο …παιγνίδι την ομάδα του η οποία όμως στο 66 δέχεται τέρμα από τον Χαραλάμπους για να γραφτεί το 5-2.
Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Πανεπιστημίου Frederickξεδίπλωσαν τις ποδοσφαιρικές τους αρετές και με δύο ακόμα τέρματα ,ένα στο 71 με τον Καλλικά και ένα στο τέλος του παιγνιδιού με το Ρωμανίδη πέτυχε μια μεγάλη και σπουδαία νίκη με το ευρύ 7-2.πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011