Ειδήσεις:
          ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024           .          

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Πετόσφαιρα Γυναικών

10/12/2023 - ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2023-2024

Βόλεϊ Γυναικών: Ματσάρα και η… μπίλια στο Τεπάκ!

Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε στο Λύκειο Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό, όπου το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο κέρδισε το Frederick με 3-2 (18-25, 29-27, 25-17, 21-25, 15-11). Ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες του Λυκείου το χάρηκε και με το παραπάνω, καθώς παρακολούθησε μια γιορτή του Πανεπιστημιακού αθλητισμού και ένα σπουδαίο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων.
To Frederick πήρε το πρώτο σετ κάπως εύκολα, ωστόσο το Τεπάκ επέστρεψε και σε μια μάχη που κρίθηκε στο νήμα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο δεύτερο σετ. Με τη ψυχολογία υπέρ του, το κρατικό Πανεπιστήμιο πήρε και το τρίτο σετ παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ. Εκεί όμως που τα πάντα κύλαγαν υπέρ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, το Frederick επέστρεψε! Πήρε το τέταρτο σετ και έστειλε τον αγώνα σε 5ο και καθοριστικό. Στο τέλος, όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες με το Τεπάκ να παίρνει μια μεγάλη νίκη και να πανηγυρίζεται έξαλλα από τα κορίτσια!
Στο άλλο ματς της ημέρας, εύκολο έργο είχε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που κέρδισε με σχετική ευκολία το Ευρωπαϊκό με 3-0 (17-25, 14-25, 12-25). Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επέβαλε από την αρχή του αγώνα τον δικό του ρυθμό και δεν δυσκολεύθηκε καθόλου να φθάσει προς τη νίκη. Από την άλλη, οι γηπεδούχες έβαλαν αντίσταση μόνο στο πρώτο σετ, ενώ στα άλλα δύο τα πάλεψαν όσο μπορούσαν.
---------------------------------------------------------
ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ . ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 3-0 ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Τεράστια ανατροπή πέτυχε η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου στον αγώνα ντέρμπι απέναντι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανεβαίνοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος μέσα στα πλαίσια του Πανεπιστημιακού πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών αφού κέρδισε τον αντίπαλο του με 3-0 σετ και του πήρε την πρωτιά.
Με γνώμονα το 3-2 σετ του πρώτου αγώνα για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου ήξεραν πολύ καλά ότι για να ανατρέψουν τα σε βάρος τους δεδομένα όπως εξελισσόταν το πρωτάθλημα θα έπρεπε να κερδίσουν τον βασικό τους αντίπαλο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τουλάχιστο με 2 σετ διαφορά και φρόντισαν να το κάνουν πράξη.
Παίζοντας ιδιαίτερα καλά με τρομερές άμυνες αλλά και επιθετικές αρετές κατάφεραν να κερδίσουν δύσκολα μεν αλλά εμφαντικά το πρώτο και καθοριστικό σετ με 25-20.
Με την ψυχολογία να είναι με το μέρος τους αλλά και με πίστη στις δυνατότητες τους οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου συνέχισαν σε ψηλούς ρυθμούς κερδίζοντας και το δεύτερο σετ με 25-17 παίρνοντας ένα σαφές προβάδισμα αφού προηγήθηκαν με 2-0 σετ.
Στο τρίτο σετ αναμέναμε να αντιδράσει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αλλά φαινόταν ξεκάθαρα ότι τα κορίτσια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δεν βρίσκονταν στην μέρα τους ενώ από την άλλη αυτές του Πανεπιστημίου Κύπρου πίστεψαν περισσότερο στην ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου (είχαν χάσει με 2-3 ) που θα τους εκτόξευε στην κορυφή και το κυνήγησαν μέχρι και τον τελευταίο πόντο και πέτυχαν μία πολύ μεγάλη και σπουδαία νίκη η οποία το φέρνει αγκαλιά με τον τίτλο κάτω φυσικά υπό προϋποθέσεις που δεν είναι άλλες από το να μην χάσει στην συνέχεια από τους άλλους διεκδικητές έστω και αν θεωρείτε το μεγάλο φαβορί πιά.

Το άλλο παιγνίδι Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο έπαιξαν για διαφορετικούς στόχους αφού το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο ζητούσε την νίκη για να πλασαριστεί σε καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα ενώ το Ευρωπαϊκό για να πετύχει την πρώτη του νίκη αποδεικνύοντας ότι άδικα βρίσκεται στην τελευταία θέση.
Τελικά το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο έφτασε πρώτο στους δικούς του στόχους αφού ήταν καλύτερο και κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα όποια λάθη έκαναν οι αντίπαλοι του και συνάμα να πετυχαίνει εύκολους πόντους στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και παρά την μεγάλη προσπάθεια των αντιπάλων για να ανατρέψουν την δυναμική που ανέπτυξε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο κατά την διάρκεια του αγώνα.
Τελικά το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο κατάφερε να κερδίσει με 3-0 σετ (25-22 25-20 25-20 ) ελπίζοντας για καλύτερη βαθμολογική θέση στην συνέχεια αναλαμβάνοντας καθοριστικό η και ρυθμιστικό ρόλο για την έκβαση του πρωταθλήματος.
------------------------------------------------------------------------

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΑΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ -ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 1-3 (12-25 25-23 15-25 13-25)

Πολύ δυνατό παιγνίδι διεξήχθη ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όμως να υπερέχει του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου το οποίο και κέρδισε εύκολα σχετικά στο πρώτο σετ με 12-25 εκμεταλλευόμενο την πολύ καλή του άμυνα αλλά και το εξαιρετικό σέρβις του.
Στο δεύτερο σετ λίγο ο εφησυχασμός από τις παίκτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αλλά κυρίως το ανέβασμα των παικτριών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου το μετέτρεψαν σε μεγάλο ντέρμπι με την τελική του κατάληξη να πηγαίνει στα χέρια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου με 25-23 ισοφαρίζοντας τον αγώνα.
Η άναυλαγια το τρίτο σετ …. αφύπνισε τις παίκτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας οι οποίες μπήκαν πολύ συγκεντρωμένες στο γήπεδο και περιορίζοντας τα λάθη τους αλλά κα επιδεικνύοντας και τις τεράστιες δυνατότητες τους κατάφεραν να το κερδίσουν με 15-25 γράφοντας το 1-2 στα σετ.
Το τελευταίο σετ ήταν μία επανάληψη του τρίτου αφού οι παίκτριες του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες αλλά και θέλοντας να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ,παίζοντας καταπληκτικά κατάφεραν να το κερδίσουν με 13-25 γράφοντας το τελικό 1-3 σετ που τις διατηρεί και στην πρώτη θέση και αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK 3-1 (25-20 25-21 24-26 25-17)

Φοβερό παιγνίδι έγινε ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια με φόντο την νίκη με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε ένα εξαιρετικό παιγνίδι.
Το πρώτο σετ ανήκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο κατάφερε να επικρατήσει χάρη στην πολύ καλή του άμυνα αλλά και εκμεταλλευόμενο τις λεπτομέρειες κάτι που το οδήγησε στην κατάκτηση του με 25-20.
Η συνέχεια ήταν εξίσου συναρπαστική αλλά οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου πλέον περισσότερο υποψιασμένες για την αντίσταση αλλά και τις ικανότητες των αντιπάλων τους μάζεψαν τις άμυνες τους και με ωραία και επιτυχημένασέρβις κατάφεραν να κερδίσουν κα το δεύτερο σετ με 25-21 γράφοντας το 2-0 σετ .
Το τρίτο σετ τσάκιζε κυριολεκτικά κόκκαλα με τις δύο ομάδες να κυνηγούν την νίκη πόντο με πόντο μέχρι και το τέλος αφού παρακολουθήσαμε σπουδαίο βόλεϊ από τις παίκτριες και των δύο Πανεπιστημίων με τις παίκτριες όμως του Πανεπιστημίου Frederickνα ζητούν απεγνωσμένα το σετ για να ανατρέψουν τα δεδομένα και να ξαναμπούν στο παιγνίδι κάτι που τελικά κατάφεραν κερδίζοντας το με 24-26 μειώνοντας σε 2-1 σετ .

Στο τελευταίο σετ οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου μπήκαν με περισσότερη αποφασιστικότητα αφού γνώριζαν καλά πως η απώλεια έστω και ενός σετ θα τους μείωνε τις πιθανότητες για την διεκδίκηση του τίτλου απέναντι στο μεγάλο φαβορί του πρωταθλήματος το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και έδειξαν απόλυτα συγκεντρωμένες παίζοντας εξαιρετικό βόλεϊ καταφέρνοντας να κερδίσουν το παιγνίδι αφού κέρδισαν και το τελευταίο σετ με 25-17 γράφοντας το 3-1 παραμένοντας σε τροχιά τίτλου.
------------------------------------------------------------------------
ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΑΗΤΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕ 3-0 ΣΕΤ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑΣ
ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICΚ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΕ 3-1 ΣΕΤ.

Μεγάλη εμφάνιση είχαμε από τα κορίτσια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τα οποία σε ένα ακόμη αγώνα του Πανεπιστημιακού πρωταθλήματος πετόσφαιρας γυναικών απέδειξαν με την αγωνιστική τους συμπεριφορά γιατί βρίσκονται στην κορυφή τα τελευταία χρόνια.
Παίζοντας πολύ δυνατά ,χρησιμοποιώντας τα βασικά τους όπλα - σέρβις και άμυνα – κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο και σημαντικότερο όπως εξελίχθηκε σετ όπου οι αντίπαλοι τους παίκτριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου κατάφεραν να αντισταθούν με μία πολύ καλή εμφάνιση η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να κερδίσουν το σετ.
Από εκεί και πέρα οι παίκτριές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διατηρώντας την αγωνιστική τους διάθεση σε πολύ ψηλούς ρυθμούς καθάρισαν και τα άλλα δύο σετ με σχετική ευκολία με σκορ 25-10 και 25-8 ,νίκη που κράτησε το Πανεπιστήμιο τους στη πρώτη θέση και μάλιστα αήττητο καλπάζοντας προ ακόμη ένα τίτλο.

Στο άλλο παιγνίδι τα Πανεπιστήμια Frederickκαι Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο μας χάρισαν ακόμη ένα εντυπωσιακό παιγνίδι με τις δύο ομάδες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την νίκη.
Στα δύο πρώτα σετ η εμπειρία αλλά και η καλές άμυνες χάρισαν στο Πανεπιστήμιο Frederickνίκες με 25-17 και 25-13 γεγονός όμως που οδήγησε τις παίκτριες του στην απώλεια της συγκέντρωσης τους ,αφού θεώρησαν ότι το παιγνίδι κρίθηκε, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν άμεσα οι παίκτριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και μείωσαν σε 2-1 σετ αφού αιφνιδίασαν τις αντιπάλους τους με το πάθος τους και το κέρδισαν με 20-25 ανατρέποντας για λίγο τα προγνωστικά.
Τελικά η μικρή ανάπαυλα που μεσολάβησε για οδηγίες στο τελευταίο σετ ήταν ευεργετικό για το Πανεπιστήμιο Frederick αφού οι παίκτριες του ξαναβρήκαν πολύ γρήγορα ρυθμό και κατάφεραν σε ένα πολύ δυνατό τελευταίο σετ να το κερδίσουν με 25-17 και να πάρουν και την νίκη με 3-1 που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν μία θέση στα ψηλότερα σκαλοπάτια της βαθμολογίας.

-----------------------------------------------------------------------

ΕΥΚΟΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ FREDERICK ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK 0-3 (22-25 14-25 10-25)

Μόνο στο πρώτο σετ τα κορίτσια του Πανεπιστημίου Frederickβρήκαν αντίσταση από τις γηπεδούχους την ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου αφού η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.
Στο πρώτο σετ οι παίκτριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τις αντιπάλους τους και κατάφεραν να παραμείνουν ανταγωνιστικές μέχρι και το τέλος του σετ το οποίο τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες (22-25)
Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τα κορίτσια του Ευρωπαϊκού αφού οι φιλοξενούμενες υποψιασμένες πιά για το τί θα συναντούσαν έπαιξαν καλύτερη άμυνα και με φοβερές επιθέσεις κατάφεραν να το κερδίσουν με 14-25 κάνοντας το 0-2.
Ανάλογη ήταν και η συνέχεια στο τρίτο σετ όπου εμφανώς απογοητευμένες οι παίκτριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στην επιθετικότητα αλλά και την επιμονή που επέδειξαν οι αθλήτριες του Πανεπιστήμιου Frederickγια να κερδίσουν κάτι που πέτυχαν σχετικά εύκολα με 10-25κάνοντας το 0-3.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ -ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 0-3 (10-25 19-25 14-25 )

Μεγάλη εμφάνιση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσα σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου όπου οδήγησε σε μια πολύ σημαντική νίκη που το κρατά στα ψηλά της βαθμολογίας.
Το πρώτο σετ ανήκε εξολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού σχετικά εύκολα το κέρδισε με 10-25 κάτι όμως που δεν έγινε και στο δεύτερο.
Βλέποντας την ευκαιρία να χάνεται οι παίκτριες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου αντέδρασαν και έβαλαν δύσκολα στις αντιπάλους τους οι οποίες τα χρειάστηκαν αλλά με ψυχραιμία στα τελευταία στάδια του σετ κατάφεραν να κρατήσουν τις διαφορές για να το κλείσουν με 19-25.
Το τρίτο σετ ήταν περισσότερο διαδικαστικό με την ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου να είναι καλύτερη τόσο στην υποδοχή όσο και στην επίθεση και με σοβαρότητα κατάκτησαν και το τρίτο σετ με 14-25 και φυσικά πήραν ακόμη ένα «ροζ» φύλλο που τους κράτησε στην κορυφή αναμένοντας απώλειες από τους κυριάρχους τα τελευταία χρόνια ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας η οποία είχε ρεπό.

ΕΥΚΟΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ FREDERICK ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK 0-3 (22-25 14-25 10-25)

Μόνο στο πρώτο σετ τα κορίτσια του Πανεπιστημίου Frederickβρήκαν αντίσταση από τις γηπεδούχους την ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου αφού η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.
Στο πρώτο σετ οι παίκτριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τις αντιπάλους τους και κατάφεραν να παραμείνουν ανταγωνιστικές μέχρι και το τέλος του σετ το οποίο τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες (22-25)
Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τα κορίτσια του Ευρωπαϊκού αφού οι φιλοξενούμενες υποψιασμένες πιά για το τί θα συναντούσαν έπαιξαν καλύτερη άμυνα και με φοβερές επιθέσεις κατάφεραν να το κερδίσουν με 14-25 κάνοντας το 0-2.
Ανάλογη ήταν και η συνέχεια στο τρίτο σετ όπου εμφανώς απογοητευμένες οι παίκτριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στην επιθετικότητα αλλά και την επιμονή που επέδειξαν οι αθλήτριες του Πανεπιστήμιου Frederickγια να κερδίσουν κάτι που πέτυχαν σχετικά εύκολα με 10-25κάνοντας το 0-3.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ -ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 0-3 (10-25 19-25 14-25 )

Μεγάλη εμφάνιση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσα σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου όπου οδήγησε σε μια πολύ σημαντική νίκη που το κρατά στα ψηλά της βαθμολογίας.
Το πρώτο σετ ανήκε εξολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού σχετικά εύκολα το κέρδισε με 10-25 κάτι όμως που δεν έγινε και στο δεύτερο.
Βλέποντας την ευκαιρία να χάνεται οι παίκτριες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου αντέδρασαν και έβαλαν δύσκολα στις αντιπάλους τους οι οποίες τα χρειάστηκαν αλλά με ψυχραιμία στα τελευταία στάδια του σετ κατάφεραν να κρατήσουν τις διαφορές για να το κλείσουν με 19-25.
Το τρίτο σετ ήταν περισσότερο διαδικαστικό με την ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου να είναι καλύτερη τόσο στην υποδοχή όσο και στην επίθεση και με σοβαρότητα κατάκτησαν και το τρίτο σετ με 14-25 και φυσικά πήραν ακόμη ένα «ροζ» φύλλο που τους κράτησε στην κορυφή αναμένοντας απώλειες από τους κυριάρχους τα τελευταία χρόνια ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας η οποία είχε ρεπό.

---------------------------------------------------------------

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ FREDERICK ME 3-1 SET ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙ.
(19-25 15-25 26-24 12-25)

Πολύ δυνατά ξεκίνησε τον αγώνα η ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το εξαιρετικό σέρβις της αλλά και η πολύ καλή υποδοχή οδήγησαν στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 19-25.
Ανεβάζονταςρυθμούς και συνεχίζοντας την καλή τους παρουσία τα κορίτσια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έκαναν φανταστικό σετ και πέρασαν μπροστά με 0-2 σετ αφού το κέρδισαν σχετικά εύκολα με 15-25.
Το τρίτο σετ είχε εντελώς άλλο χρώμα αφού λίγο ο εφησυχασμός των παικτριών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από το 2-0 , λίγο το πείσμα των παικτριών του Πανεπιστημίου Frederickμετέτρεψε το σετ σε θρίλερ με τα κορίτσια του Πανεπιστημίου Frederickνα τα δίνουν όλα για την μεγάλη ανατροπή. Το τελικό 26-24 για το Πανεπιστήμιο Frederickτο οποίο μείωσε σε 2-1 προδίκαζε μεγάλη μάχη στην συνέχεια.
Στο τέταρτο σετ οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κατέβηκαν στο γήπεδο αποφασισμένες να κατακτήσουν το παιγνίδι κάτι το οποίο πέτυχαν αφού ανέβασαν πολύ τους ρυθμούς τους και με φανταστική άμυνα αλλά και επίθεση καθάρισαν και το τέταρτο σετ με 12-25 και φυσικά κατέκτησαν και την νίκη με 1-3 σετ.

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΞΩΣΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 3-0 ΣΕΤ
(25-19 25-16 25-22)

Με πολύ σοβαρότητα ιδιαίτερα μετά την ήττα στην πρεμιέρα αντιμετώπισε το παιγνίδι το Πανεπιστήμιο Κύπρου και αγωνιζόμενο με πάθος αλλά κα μεθοδικότητα κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο σετ μετά από πολύ καλή παρουσία ΜΕ 25-19.
Το δεύτερο σετ ήταν μονόλογος των παικτριών τού Πανεπιστημίου Κύπρου αφού χωρίς να ρίξουν ρυθμούς και εκμεταλλευόμενες τα λάθη της αντιπάλου κατάφεραν να το κερδίσουν με 25-16.
Στο τρίτο σετ όπου παρακολουθήσαμε το πλέον ανταγωνιστικό σετ οι παίκτριες του ΕυρωπαϊκούΠανεπιστημίουαντέδρασανδυναμικά και στρίμωξαν με τις επιθέσεις τους τις αντιπάλους τους και το παιγνίδι κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες και στο τέλος με τις δύο ομάδες να κινούνται στα ίδια επίπεδα.
Με καλύτερη άμυνα όμως αλλά και προσεκτικές επιθέσεις οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου πήραν και το τρίτο σετ με 25-22 και κατέκτησαν και την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα με 3-0.
------------------------------------------------------------------------
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΜΕ 3-2 ΣΕΤ ΣΕ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ TIEBREAK
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΣΑΞΙΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 3-2
(18-25 25-20 21-25 25-14 15-11 )

Με ισχυρό όπλο το καλό σερβις αλλά και τις καλές υποδοχές οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου αιφνιδίασαν τις αντιπάλους τους και κατάφεραν να πάρουν το πρώτο σετ με 25-18 σε ένα αγώνα πού έτσι και αλλιώς θεωρείτο «υψηλού κινδύνου» …
Στο δεύτερο σετ υποψιασμένες πιά οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έπαιξαν καταπληκτικά και παρά το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν συνέχεια κοντά στο σκορ κατάφεραν στα τελευταία στάδια του παιγνιδιού να ξεφύγουν κερδίζοντας με 25-20 με όπλο ην καλή άμυνα.
Στο τρίτο σετ οι ομάδες έπιασαν τρελή απόδοση και παρακολουθήσαμε για ακόμη ένα σετ βόλεϊ βγαλμένο από το ..μέλλον με τις παίκτριες και των δύο ομάδων να βγάζουν στο παρκέ τον καλύτερο τους εαυτό . Η μπάλα ανεβοκατέβαινε στο φιλέ χωρίς να πέφτει στο έδαφος για πολλή ώρα με τους θεατές να εντυπωσιάζονται από την απόδοση των παικτριών και των δύο ομάδων.
Το τελικό 21-25 για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το 1-2 στα σετ προδίκαζε μόνο την μάχη και όχι το αποτέλεσμα.
Το τέταρτο σετ ήταν επανάληψη του ίδιου έργου με δυνατά σέρβις και φοβερές μάχες κοντά και μακριά από το φιλέ με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να κερδίζει τελικά με 25-14 στέλνοντας το παιγνίδι στο tiebreak .
Εκεί οι εκπληκτικές παίκτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έδειξαν τον χαρακτήρα τους σαν …διαχρονικές πρωταθλήτριες και παρά την αντίσταση από την καταπληκτικές παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου κέρδισαν με 15-11 και τον αγώνα με 3-2 σετ εν μέσω πολλών χειροκροτημάτων από όλους για το εκπληκτικό θέαμα που χάρισαν οι δύο ομάδες.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κώστας Φαούτας (Προπ. Πανεπιστημίου Κύπρου ) Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος αλλά και περήφανος για την ομάδα μου . Ήταν συγκλονιστικό το παιγνίδι απέναντι σε μία καταπληκτική ομάδα όπως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Συνεχίζουμε την δουλειά .
Άρτεμις Παυλίδου (Παν. Λευκωσίας) Φοβερό παιγνίδι απέναντι σε ένα ισάξιο αντίπαλο. Σπουδαία νίκη η οποία θα μας βοηθήσει για την υλοποίηση των φετινών μας στόχων που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου .

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 0-3
(17-25 18-25 16-25 )

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η ομάδα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου επί του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου μετά από ένα εξαιρετικά καλό αγώνα όπου οι δύο ομάδες έδειξαν τις δυνατότητες τους .
Το παιγνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες αλλά και στην πολύ καλή άμυνα των παικτών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου που στα κρίσιμα σημεία σε κάθε σετ όπου επέδειξαν ψυχραιμία και με καλές άμυνες κοντά και μακριά από το φιλέ αλλά και πολύ καλή υποδοχή κατάφεραν να κερδίσουν ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο .
Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο με την νίκη του αυτή βάζει υποψηφιότητά για κατάκτηση του καλύτερου δυνατού σε ένα πρωτάθλημα που προβλέπεται τουλάχιστο συναρπαστικό .

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011