Ειδήσεις:

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Judo Ανδρών & Γυναικών

01/08/2023 - Η 7η θέση της Ζάνετ και οι εμπειρίες...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΖΟΥΝΤΟ ΣΤΗ CHENGDU ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Με θετικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του τζούντο στα World University Games της Κίνας που γίνονται στη Chengdu. Την καλύτερη θέση από τους τρεις αθλητές πήρε η Ζάνετ Μιχαηλίδου που κατετάγη ως 7η από τις 18 αθλήτριες που συμμετείχαν, ενώ άτυχοι ήταν οι Γιώργος Μπαλαραϊσβίλι και Γιώργος Κρουσανιωτάκης, οι οποίοι αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο. Οι τρεις τους είχαν να αντιμετωπίσουν σπουδαίους αθλητές και επιστρέφουν στη βάση τους γεμάτοι με εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον.
Αρκετά καλή ήταν η επίδοση της Ζάνετ Μιχαηλίδου, η οποία κατέλαβε την 7η θέση στην κατηγορία των -78kg. «Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Μια 7η θέση δίνουν κίνητρα για παραπάνω δουλειά και αφοσίωση», είπε στο σύντομο σχόλιο της στο γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού.
Στη φάση των «32» κέρδισε την Φαρανγκίζ Χολμουροντόβα (Ουζμπεγκιστάν) και στη συνέχεια έχασε από την Ζάτσι Μπι (Γαλλία). Στη συνέχεια πέρασε στο ρεπασάζ, έπαιξε με την Μίγκλε (Λιθουανία), έχασε και κατετάγη 7η από τις 18η.
Ο Γιώργος Μπαλαραϊσβίλι τα έδωσε όλα απέναντι στον Τούρκο, Ιμπραχίμ Ντεμιρέλ, στην κατηγορία -73kg, ωστόσο ηττήθηκε στους «32» της διοργάνωσης και βλέπει πλέον τη συνέχεια. «Προηγήθηκε ο αντίπαλος, στη συνέχεια είχα το ippon, αλλά οι διαιτητές έδωσαν μισό πόντο. Συνεχίσαμε να παλεύουμε και έπεσα για μισό πόντο. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή με υψηλού επιπέδου αθλητές. Ήταν οι ίδιοι αθλητές που προκρίνονται για Ολυμπιακούς. Έχουμε τον Αύγουστο Προ Ολυμπιακό τουρνουά. Θα έχουμε προετοιμασία πριν τους αγώνες στη Σλοβενία και ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα εκεί», δήλωσε με τη σειρά του στο γραφείο Τύπου της ΚΟΠΑ.
Όπως και ο Γιώργος Μπαλαραϊσβίλι άτυχος ήταν ο Γιώργος Κρουσανιωτάκης, ο οποίος ηττήθηκε από τον Λούρι Μοτσάνου (Μολδαβία) στη φάση των «32» στην κατηγορία -100kg. «Μπήκα δυνατά και ίσως είχα παραπάνω αυτοπεποίθηση απ’ όσο έπρεπε. Στα μέσα του αγώνα με έπιασε και δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Τώρα συνεχίζουμε στον γκραν πρι, σε Προ Ολυμπιακό τουρνουά της Κροατίας σε τρεις εβδομάδες», ήταν η σύντομη του δήλωση στο γραφείο της Ομοσπονδίας.
Η ΚΟΠΑ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς της, την κορυφαία Κυπριακή γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης/Κρίστης και την Cablenet ως χορηγό επικοινωνίας.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011