Ειδήσεις:
          ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024           .          

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Επιτραπέζια Αντισφαίριση Αντρών & Γυναικών

02/08/2023 - Θετική παρουσία με βλέμμα στο μέλλον!

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ WORLD UNIVERSITY GAMES.

Ολοκληρώθηκε η παρουσία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα World University Games που γίνονται στην Κίνα και στη Chengdu.
Οι αθλητές μας είχαν σχετικά αρκετά καλή παρουσία, γνωρίζοντας πως το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα ψηλό και στους αγώνες βρέθηκαν αθλητές από την ελίτ του κόσμου. Κάποιες μάχες χάθηκαν στις λεπτομέρειες, με τους αθλητές μας να δίνουν τα πάντα στους αγώνες που συμμετείχαν.
Αρχίζοντας από τα ατομικά, είχαμε τη συμμετοχή του Χρίστου Σάββα, ο οποίος έχασε από τον Μακ Τζοσουά Αάαρον με 1-3. Στον δεύτερο αγώνα κέρδισε τον Κασίμοβ Ακιμπέκ με 3-0 , ενώ ηττήθηκε και από τον Αμπντουλάχ Τάλχα επίσης με 3-0 και έτσι τερμάτισε ως τρίτος στον όμιλο. Ο Χαράλαμπος Τσίτσιος έχασε και τα τρία παιχνίδια στον όμιλο από τους Τόμα Ντάριους-Καταλίν, Κρίστινα Ντούμπεκ και Χιρούνα Μπραμπασουάρα με 3-0 και τερμάτισε στην τελευταία θέση. Η παρουσία της αποστολής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, έκλεισε με την παρουσία του Στυλιανού Γεωργίου. Ο νεαρός αθλητής ηττήθηκε με 3-0 από τον Φλοριάν Μλούχουμ, 3-1 από τον Τσι Τσον, αλλά κέρδισε τον Πρόσπερ Οσαγιάντε με 3-1 και τερμάτισε ως τρίτος.
Στο ομαδικό, η αποστολή μας ήταν εξ αρχής δύσκολη. Στον πρώτο αγώνα ηττηθήκαμε από την Κορέα με 3-0, ενώ στη συνέχεια δεχθήκαμε ήττες από τη Σλοβακία με 3-1, από την Ουγγαρία με 3-0 και από την Γερμανία αποχαιρέτησε με 3-0.
«Το πρωτάθλημα ήταν πολύ δυνατό για εμάς. Συναντήσαμε κάποιους σπουδαίους αθλητές και κάποιες χώρες που έχουν σπουδαίο επίπεδο στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Χάσαμε στις λεπτομέρειες σε κάποια σετ, ειδικά στο ατομικό και είμαι χαρούμενος για την απόδοση τους», είπε στο αρχικό του σχόλιο στο γραφείο Τύπου ο προπονητής που ακολούθησε την αποστολή ο Αντριάν Σιμιόν.
«Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Πρέπει να πηγαίνουμε στο εξωτερικό σε περισσότερους αγώνες για να αποκτήσουμε εμπειρία από τέτοιας εμβέλειας αγώνες», πρόσθεσε για το τι χρειάζονται οι αθλητές μας για να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο. Κλείνοντας επισήμανε: «Ευχαριστούμε όλους που μας έδωσαν αυτή την ευκαιρία για να έρθουμε σε τέτοιους αγώνες. Ήταν τεράστια εμπειρία για μας να συμμετάσχουμε σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση και πήραμε εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν πολύ στο μέλλον».
Η ΚΟΠΑ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς της, την κορυφαία κυπριακή γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης/Κρίστης και την Cablenet ως χορηγό επικοινωνίας.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011