Ειδήσεις:
          ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024                    

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Πετόσφαιρα Ανδρών

26/04/2023 - ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ ΑΝΔΡΩΝ 2022-2023

Κέρδισε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, πρωταθλητές το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Ολοκληρώθηκε το Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών με τον αγώνα ανάμεσα σε Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ευρωπαϊκό. Το κρατικό Πανεπιστήμιο κέρδισε με 3-0 σετ (25-20, 25-10, 25-10) το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο με το τέλος του πρωταθλήματος να βρίσκει πρωταθλητές το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
......................................................................

Εύκολη δουλειά είχε το Πανεπιστήμιο Κύπρου το βράδυ της Τρίτης (21/03) στο πλαίσιο του Πανεπιστημιακού πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών, καθώς κέρδισε με 3-0 σετ το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (16-25), (12-25), (21-25).
Η διαφορά δυναμικότητας των δύο Πανεπιστημίων ήταν μεγάλη και αποτυπώθηκε πλήρως σχεδόν και στα τρία σετ.
Οι πετοσφαιριστές του κρατικού Πανεπιστημίου μπήκαν σοβαροί και χωρίς ίχνος υποτίμησης δεν άφησαν περιθώρια στον αντίπαλο. Πήραν εύκολα τα πρώτα δύο σετ (16-25, 15-25) και η συνέχεια έμοιαζε με τυπική διαδικασία. Στο τρίτο και τελευταίο σετ, το Ευρωπαϊκό αντιστάθηκε, έφθασε κοντά, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να πάρει έστω ένα σετ (21-25).
Το στοίχημα για το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ο αγώνας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας την ερχόμενη αγωνιστική, το οποίο φιλοξενεί στην έδρα του (28/03, 21:00). Χρειάζεται νίκη και να καλύψει το σκορ της ήττας του (3-0) εάν θέλει να μπει ξανά στο κόλπο του πρωταθλήματος.
...........................................................................................................
Κυρίαρχος στο φιλέ το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Στο κλειστό του Αγίου Δομετίου γράφθηκε ο φετινός επίλογος για το βόλεϊ ανδρών του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας. Οι πετοσφαιριστές του Χριστοδουλίδη κέρδισαν το Ευρωπαϊκό με 3-0 σετ (14-25, 13-25, 12-25) και δικαιωματικά κατέκτησαν ως αήττητοι τον φετινό τίτλο. Μάλιστα, το πρωτάθλημα των ανδρών επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κυριαρχία του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο βόλεϊ, καθώς μετά από την κατάκτηση του τίτλου στις γυναίκες, ήρθε και ο τίτλος σε ανδρικό επίπεδο.

Όσο αφορά τον αγώνα δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης, καθώς οι δύο ομάδες έχουν εμφανής διαφορά δυναμικότητας. Και τα τρία σετ κύλησαν με πανομοιότυπο τρόπο, με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να κυριαρχεί ξεκάθαρα στην αναμέτρηση. Προς τιμήν του, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο πάλεψε με νύχια και με δόντια σε όλο τον αγώνα και οι πετοσφαιριστές απόλαυσαν την αναμέτρηση.

Εκκρεμεί ο αγώνας ανάμεσα σε Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ευρωπαϊκό (25/04, 20:00) ωστόσο δεν αλλάζει κάτι στη βαθμολογία. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα τελειώσει στη δεύτερη θέση και στην τρίτη το Ευρωπαϊκό.
.....................................................................................................

Φουλ για νέο τίτλο στο φιλέ!

Με συνοπτικές διαδικασίες το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πήρε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα βόλεϊ, αυτή τη φορά απέναντι στο Ευρωπαϊκό και πάει φουλ για τίτλο (3-0)!
Η ομάδα του Χριστοδουλίδη ήταν εμφανώς ανώτερη και το έδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Προηγήθηκε από το πρώτο σετ με μεγάλο σκορ και το Ευρωπαϊκό ήταν ξεκάθαρο πως δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον αγώνα. Το πρώτο σετ κρίθηκε νωρίς (08-25), με το Παν. Λευκωσίας να βάζει θεμέλια μιας εύκολης επικράτησης. Το ίδιο έγινε και στο δεύτερο σετ, με το σκορ να λήγει στο ίδιο σκορ (8-25) και τους πετοσφαιριστές του Χριστοδουλίδη να φθάνουν κοντά σε μια εύκολη επικράτηση. Το τρίτο σετ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Χριστουδουλίδη και Σοφοκλέους να δίνουν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους φοιτητές – αθλητές (10-25).
Με την εικόνα των πρώτων αγώνων και τις δύο εύκολες νίκες, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση άλλης μιας κούπας στα φίλε, καθώς επιβεβαιώνει την κυριαρχία του και στο ανδρικό βόλεϊ.
.........................................................................................................

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πήρε την πρώτη μάχη!

Με μεγάλο νικητή το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας άρχισε και η πρώτη μάχη του φιλέ στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα της πετόσφαιρας. Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο κέρδισε με 3-0 σετ (25-23, 25-17, 25-21) το Πανεπιστήμιο Κύπρου και άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα.

Το πρώτο σετ προϊδέαζε ότι θα γινόταν μια μεγάλη μάχη. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είχε τον πρώτο λόγο, ωστόσο το Πανεπιστήμιο Κύπρου πάντα είχε τις απαντήσεις. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι, με την πλάστιγγα να γέρνει στο τέλος προς το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο (25-23). Και αφού, οι πετοσφαιριστές του Χριστοδουλίδη πήραν το πρώτο σετ, είχαν και την απαιτούμενη ψυχολογία για να φθάσουν στο 2-0. Πιο απλά από ότι δείχνει το 25-17, με το Πανεπιστήμιο Κύπρου να μοιάζει να μένει από δυνάμεις.

Στο τρίτο σετ, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά. Οι πετοσφαιριστές Χρυσοστόμου βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να προηγηθούν με ηγέτη και κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Σκορδή, ο οποίος βρέθηκε σε αρκετά καλή μέρα. Προηγήθηκαν, ωστόσο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σοβαρεύθηκε και με συνεχόμενους πόντους του Ελευθερίου, πήρε το σετ και συνάμα και τον αγώνα.

Την ερχόμενη αγωνιστική, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο μπαίνει στη μάχη και φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού. Ρεπό για το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

πίσω




ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011