Ειδήσεις:

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Beach Volley Ανδρών & Γυναικών

08/05/2022 - Beach Volley Ανδρών & Γυναικών

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΣΤΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
BEACH ΑΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΚΩΝ 2021 -2022

Εντυπωσιακά για άλλη μία χρονιά ολοκληρώθηκαν τα Παγκύπρια Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα Beach Volley που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου ειδικά διαμορφωμένες για τέτοιου επιπέδου αγώνες.
Με τη συμμετοχή 12 ομάδων από όλα τα Πανεπιστήμια της ΚΟΠΑ σε άντρες και γυναίκες οι αγώνες ήταν εντυπωσιακοί με τα ζευγάρια σε άντρες και γυναίκες να προσφέρουν απλόχερα εντυπωσιακό κα συνάμα συναρπαστικό θέαμα.
Οι άντρες αγωνίστηκαν σε πρωτάθλημα ενός γύρου. (κάθε ομάδα έδωσε αγώνες με όλες τις άλλες ομάδες). Μετά το τέλος του κανονικού πρωταθλήματος οι δύο πρώτες ομάδες αγωνίστηκαν στο τελικό για την ανάδειξή της πρωταθλήτριας και δευτεραθλήτριας, οι υπόλοιπες θέσεις για σκοπούς κατάταξης παρέμειναν ως είχαν στο τέλος του πρωταθλήματος.
Μετά από εντυπωσιακά παιγνίδια και καταπληκτικούς αγώνες που μόνο το συγκεκριμένο άθλημα μπορεί να προσφέρει,το ζευγάρι του τελικούαποτελούσαν οι Λιοτατής Αντώνης και ΠαναγιώτηςΜιχαήλ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας οι οποίοι έφτασαν μάλιστα στον τελικό αήττητοι, αντίπαλοι τους οι Παπαδημητρίου Ορέστης και Σκορδή Κωνσταντίνος του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Το παιγνίδι αγωνιστικά ήταν εξαιρετικό και οι παίκτες και των δύο ομάδων έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν. Το πρώτο σετ κέρδισε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με 21-16 . Το δεύτερο σετ ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό αφού οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου αντέδρασαν και έβαλαν πολύ δύσκολα στους αντιπάλους τους.
Λίγο όμως η εμπειρία των Λιοτατή και Μιχαήλ, λίγο η ψυχολογία, οδήγησε τους παίκτες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε νίκη και στο δεύτερο σετ κάνοντας το σκορ 2-0 και κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο και τον μεγάλο τελικό και φυσικά το τρόπαιο.
Εξίσου εντυπωσιακά παιγνίδια είχαμε όμως και στις γυναίκες όπου οι 7 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους -από την μία το Πανεπιστήμιο Frederick με τα Πανεπιστήμια Λευκωσίας (UNIC1) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου (UCY1 και UCY3)- στον Β όμιλο και από την άλλη πλευρά το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο μαζί με τα Πανεπιστήμια Λευκωσίας (UNIC2) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου (UCY2).
Οι μάχες για τις πρώτες θέσεις στην βαθμολογία των ομίλων που οδηγούσαν στην τετράδα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και το θέαμα άκρως εντυπωσιακό. Με το πέρας των ημιτελικών στον τελικό βρέθηκαν οι ομάδες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC2) με τις Ευαγγελοπούλου Βασιλική και Βάνη Αναστασία απέναντι στην ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου UCY1) με τις Μαραγκού Έλενα και Λαμπασκή Δημητριάνα.
Το πρώτο σετ κέρδισε εύκολα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με 21-9 αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική. Στο δεύτερο σετ η αντίδραση των παικτριών του Πανεπιστημίου Κύπρου ήταν εντυπωσιακή και παρακολουθήσαμε φοβερό βόλεϊ με εντυπωσιακές φάσεις εκατέρωθεν από δύο πολύ σπουδαία ζευγάρια παικτριών.
Το τελικό 21-19 στο δεύτερο σετ και το 2-0 στο παιγνίδι έδωσε τον τίτλο -που κρίθηκε τελικά στις λεπτομέρειες -στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ο οποίος πανηγυρίστηκε έντονα.
Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την ανακήρυξη και την βράβευση των νικητών σε ένα εξαιρετικά καλό κλίμα όπου νικητές και ηττημένοι μας χάρισαν για ακόμη μία χρονιά εξαιρετικά υψηλού επιπέδου βόλεϊ σε ένα θεσμό ο οποίος αγκαλιάστηκε θερμά από την φοιτητική κοινότητα με άριστα αποτελέσματα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας, την RedBull την κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία ενεργειακών ποτών, την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, την μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου , τον όμιλο εταιρειών Ζορμπά, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους εταιρειών στην Κύπρο και την εταιρείαFamousSports την μεγαλύτερη αλυσίδα αθλητικών καταστημάτων στην Κύπρο εισαγωγέα κορυφαίων αθλητικών brands, καθώς χωρίς την παρουσία τους δεν θα ήταν εφικτή η επιτυχημένη διοργάνωση ενός τέτοιου τουρνουά.

*Χορηγός επικοινωνίας η CablenetSports!

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011