Ειδήσεις:

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Καλαθόσφαιρα Ανδρών

05/05/2022 -

«ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ. ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ ΚΟΡΥΦΗ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ -ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 82-50

Τεράστια εμφάνιση από τους παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου οι οποίοι στον κυριότερο αγώνα της σαιζόν για το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας κατάφερε όχι απλά να κερδίσει τον βασικό του αντίπαλο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αλλά να καλύψει και την διαφορά με την οποία είχε χάσει στο πρώτο παιγνίδι (63-70).
Παίζοντας καταπληκτική άμυνα σχεδόν στα όρια του σεμιναρίου το Πανεπιστήμιο Κύπρου μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι αντίπαλοι κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα (23-21 ) ανέβασε στροφές και κυριολεκτικά στραγγάλισε την επίθεση των αντιπάλων του και με ένα σερί 25-8 καθάρισε ουσιαστικά και τον αγώνα.
Με το υπέρ του σκορ να είναι στο 48 -29 οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου συνέχισαν τις υπερηχητικές τους πτήσεις και περιόρισαν σε τεράστιο βαθμό την αντίθετή επιθετική γραμμή πυρός στο ελάχιστο ενώ στην επίθεση έβγαζαν φωτιές . Το 71 -41 του τρίτου δεκαλέπτου καθόρισε τον τελικό νικητή αλλά όχι και το τελικό αποτέλεσμα αφού οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν σταμάτησαν να παίζουν με πάθος και δύναμη καταγράφοντας μία σπουδαία νίκη με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 82-50 σκορ με το οποίο τελείωσε και ο αγώνας.
Με το σκορ αυτό η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν κάλυψε απλά την διαφορά των 7 πόντων με την οποία είχε χάσει στο πρώτο παιγνίδι αλλά κατάφερε να περάσει και στην πρώτη θέση αγκαλιάζοντας και τον τίτλο αφού την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει για τον τελευταίο αγώνα το Πανεπιστήμιο Frederik και είναι το μεγάλο φαβορί για την νίκη.
Στο τέλος του παιγνιδιού δικαίως οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου πανηγύρισαν με έντονους ρυθμούς την τεράστια αυτή νίκη που αποτελεί και τεράστια ανατροπή για το πρωτάθλημα .

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK 74-50

Στο άλλο παιγνίδι της αγωνιστικής το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο (12-14 ) και (30-27) κατάφερε παίζοντας καλύτερα στην άμυνα αλλά και με πιο εύστοχους παίκτες στην επίθεση να επιβληθεί του Πανεπιστημίου Φρειδερίκου με 74-50 αποφεύγοντας έτσι την τελευταία θέση στην κατάταξη στην οποία άφησε το Πανεπιστήμιο Φρειδερίκου.
Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο με τον αγώνα του αυτό ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις ενώ το Πανεπιστήμιο Frederick θα αντιμετωπίσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου στον τελευταίο αγώνα που θα καθορίσει και τον πρωταθλητή και παρά την βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού θα κριθεί και ο πρωταθλητής.
Στο πρώτο παιγνίδι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είχε κερδίσει με 88-40

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011