Ειδήσεις:

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Καλαθόσφαιρα Ανδρών

14/03/2022 - ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΑΝΔΡΩΝ 2021– 2022

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ …ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK
ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK 91-29

Σωστή καταιγίδα ήταν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο απέναντι στο Πανεπιστήμιο Frederick αφού παίζοντας από την αρχή πιεστική άμυνα αλλά και έχοντας εκπληκτική ευστοχία πολύ γρήγορα πήρε το προβάδισμα με 30-10 στο πρώτο δεκάλεπτο και από εκεί και πέρα με την ίδια συνταγή κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με το εκπληκτικό και εντυπωσιακό 56-16.

Οι προσπάθειές των παικτών του Πανεπιστημίου Frederick να συνέλθουν και να αντισταθούν στον καταιγισμό «πυρών» αλλά και να ξεφύγουν από την αμυντική μέγγενη των παικτών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου δεν έφερε καρπούς και μοιραία υπέκυψαν στις ορέξεις των αντιπάλων τους οι οποίοι συνέχισαν να βομβαρδίζουν το καλάθι από μακρινή και μέση απόσταση κλείνοντας και το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 74-19.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πιά διαδικαστικού χαρακτήρα με τον πίνακα του σκορ να καταγράφει με το τελικό σφύριγμα το τελικό 91-29 και με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να φιγουράρει πρώτο στην βαθμολογία με δύο νίκες σε ισάριθμα παιγνίδια.
Η εξέλιξη του σκορ ήταν 30-10 56-16 74-19 91-39

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 54-75

Ωραίο παιγνίδι έγινε ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια τα οποία μας χάρισαν ιδιαίτερα καλό παιγνίδι και μάλιστα με μπόλικο σασπένς ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος του παιγνιδιού.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου καλύτερο στο πρώτο δεκάλεπτο και εκμεταλλευόμενο τις αμυντικές αδυναμίες των αντιπάλων του κατάφερε να προηγηθεί με 11-25.

Οι παίκτες του Τεχνολογικού όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο βελτιώνοντας την άμυνα τους αλλά και με περισσότερη προσοχή στην επίθεση κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και να κερδίσουν το δεύτερο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 18 -13 κλείνοντας το ημίχρονο με 29-38 αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της ανατροπής.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου οι παίκτες και των δύο ομάδων έδωσαν ότι καλύτερο είχαν και με εντυπωσιακές ενέργειες εκατέρωθεν το οδήγησαν σε επί μέρους ισοπαλία 14 -14 και το σκορ στο 43-52.

Με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου ανέβασαν στροφές και παίζοντας πολύ δυνατά στην άμυνα αλλά και με περισσότερη οργάνωση αλλά και ευστοχία στην επίθεση κατάφεραν να ξεφύγουν των αντιπάλων τους καταγράφοντας την πρώτη τους νίκη με 54-75 στο πρώτο τους παιγνίδι (είχαν ρεπό στην επίσημη πρεμιέρα του πρωταθλήματος) παίρνοντας ταυτόχρονα και το πρώτο τους ροζ φύλλο αγώνα.
Η εξέλιξη του παιγνιδιού 11-25 29-38 43-52 54-75

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011