Ειδήσεις:

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Ποδόσφαιρο Ανδρών

28/05/2021 - Διαδικτυακή Ημερίδα για την διπλή σταδιοδρομία των αθλητών από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Αθλητική καριέρα και Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση πάνε μαζί.

Διαδικτυακή Ημερίδα για την διπλή σταδιοδρομία των αθλητών από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Διπλή σταδιοδρομία (Dual Career): Αθλητική καριέρα & Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση». Η ημερίδα σκοπό έχει να διαφωτίσει και να ενθαρρύνει τους νέους αθλητές να προχωρήσουν και να συνδυάσουν την αθλητική τους καριέρα με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, καθώς προσφέρονται μοναδικές ευκαιρίες για συνδυασμό των δύο. Στην ενημερωτική ημερίδα θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες που προσφέρονται στους αθλητές και θα γίνουν παρουσιάσεις από αθλητές οι οποίοι έχουν καταφέρει να συνδυάσουν και τους δύο στόχους με εξαιρετική επιτυχία.

Η διαδικτυακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη, 10 Ιουνίου στις 18:30 και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η διπλή σταδιοδρομία αποτελεί μια σημαντικότατη στρατηγική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία στοχεύει στη διαφύλαξη των ισορροπιών ανάμεσα στην αθλητική προπόνηση και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση των αθλητών. Η στρατηγική αυτή κατεύθυνση της ΕΕ προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία της ανάπτυξης και εφαρμογής πολιτικών μεταξύ των εθνικών αθλητικών οργανισμών και των πανεπιστημίων, με στόχο να προσφερθεί η απαραίτητη στήριξη και ενθάρρυνση στους νεαρούς αθλητές για να συνδυαστούν και τα δύο, πράγμα το οποίο είναι και εφικτό και ρεαλιστικό.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, δηλώνει σχετικά ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπόρησε στην εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος αθλητικών υποτροφιών, ακριβώς για να στηρίξει την στρατηγική αυτή κατεύθυνση της ΕΕ.

Τονίζει επίσης ότι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο δεκάδες αθλητές υψηλής επίδοσης Ολυμπιακού επιπέδου, επαγγελματίες αθλητές καθώς επίσης και αθλητές διαφόρων άλλων επιπέδων. «Το Πανεπιστήμιό μας προσφέρει ολοκληρωμένη στήριξη στους αθλητές για συνδυασμό και των δύο, της αθλητικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, και είναι με πραγματικά με μεγάλη ικανοποίηση που βλέπουμε αθλητές/φοιτητές μας να διαπρέπουν και στα δύο», σημειώνει. Τέλος, ο Καθηγητής Καρτακούλλης ευχαριστεί την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ) για την στήριξή της σε αυτή τη προσπάθεια, καθώς και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, που έχει θέσει υπό την αιγίδα της την ενημερωτική αυτή ημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχουν ενταχθεί και αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, οι οποίοι προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας που έχει υπογράψει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=wROHE5acxcA

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011