Ειδήσεις:

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Ποδόσφαιρο Ανδρών

09/03/2021 - ΣΙΜΟΝΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΙΜΟΝΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ.

Η Σιμόνη Κυριάκου είναι η φοιτήτρια μας η οποία επιλέγει από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού για να αντιπροσωπεύσει την Κύπρο στο Φόρουμ FISU AMBASSADOR στο οποίο η Κύπρος και τα πανεπιστήμια μας συμμετέχουν τα τελευταία δύο χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η Σιμόνη σπουδάζει διαιτολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και είναι στο έτος για το πτυχίο της. Από την πρώτη στιγμή που της ανατέθηκε η υποχρέωση, και με την βοήθεια του Δρ. Αιμίλιου Α Σολωμού μέλους του ΔΣ της ΚΟΠΑ, αφοσιώθηκε με ιδιαίτερο ζήλο στο έργο της έτσι ώστε να μπορέσει να προσφέρει στην χώρα μας ότι αποκόμισε από τις γνώσεις της.

Την περυσινή χρονιά λόγο της πανδημίας τα σεμινάρια που παρακολούθησε για τον σκοπό αυτό ήταν διαδικτυακά και έτσι δεν κατάφερε να ταξιδέψει στο Καζάν της Ρωσίας για το τελικό στάδιο, γεγονός που οδήγησε την Ομοσπονδία -πολύ σωστά -να της δώσει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει ξανά την Κύπρο σαν πρέσβειρα του πανεπιστημιακού αθλητισμού με την ελπίδα ότι φέτος, και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα ταξιδέψει για το τελικό στάδιο στο Καζάν.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό μιλώντας με την Σιμόνη η ίδια μας ανέφερε ότι είναι πανέτοιμη για να εξυπηρετήσει τον ρόλο της που δεν είναι άλλος από την προώθηση του πανεπιστημιακού αθλητισμού στις τάξεις των φοιτητών μας καταρτίζοντας σειρά από πλάνα.

Μέσα από σεμινάρια αλλά και προσωπικές επαφές η Σιμόνη θα προσπαθήσει να μεταφέρει τη σημασία αλλά και τα οφέλη του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού αφού αυτός πέρα από τον υγιή ανταγωνισμό έχει να επιδείξει δεκάδες οφέλη για τον κάθε ένα φοιτητή που πιθανό να θέλει να ασχοληθεί.

Πολύ μεγάλη σημασία θα δοθεί από την ίδια στην δημιουργία εθελοντικών ομάδων με όλα τα θετικά συνεπακόλουθα αφού ο εθελοντισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού με τεράστιες διαστάσεις.

Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός, μας ανέφερε η Σιμόνη, μακριά από το στοιχείο του επαγγελματικού ανταγωνισμού και κατ´επέκταση τα ναρκωτικά και το ντόπινγκ αλλά και το άγχος του πρωταθλητισμού, είναι ικανός να προσφέρει στον κάθε ένα από τους φοιτητές/αθλητές, τεράστια χαρά με επιτυχίες σε όλους τους τομείς, κοινωνικότητα και ευκαιρίες που μόνο ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.

Άμεσος στόχος είναι με την βοήθεια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού να φτάσουμε σε τέτοιο επίπεδο ώστε η παγκόσμια μέρα του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (20 Σεπτεμβρίου 21) να εορταστεί και στην Κύπρο με κάθε επισημότητα έτσι ώστε να στεφθεί με επιτυχία και πάνω σε αυτό τον τομέα θα εργαστεί πολύ σκληρά.

Παράλληλα ένας από τους σημαντικότερους στόχους είναι και η έναρξη συνεργασίας με την Ελλάδα , ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με την βοήθεια όλων και θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα.

Η Σιμόνη ήδη καταστρώνει τα δικά της σχέδια με την βοήθεια τόσο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και ειδικότερα του Δρ. Αιμίλιου Α. Σολωμού με μοναδικό στόχο την προώθηση του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού ο οποίος χρόνο με τον χρόνο αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερους φοιτητές στις τάξεις του ανά το παγκόσμιο.

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο πώς οι Παγκόσμιες Πανεπιστημιάδες συγκεντρώνουν τέτοια μεγέθη αθλητών που βρίσκονται στην 2η θέση μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από κανένα αφού υποδηλοί την δύναμη του πανεπιστημιακού αθλητισμού και την εξέλιξη του σε όλο τον κόσμο.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011