Ειδήσεις:

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Ποδόσφαιρο Ανδρών

24/02/2021 -

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Τηρώντας πιστά το πρωτόκολλο για την δημόσια υγεία συναντήσαμε στο γραφείο του τον Δρ. Μιχάλη Κρασιά Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού αφού τα γεγονότα παρά τις απαγορεύσεις τρέχουν σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και ακούσαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Κατ’ αρχή κ. Κρασιά πως βιώνει την πανδημία ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός

Όπως όλος ο κόσμοςκαι ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία αφού έχουν σταματήσει όλες οι πρακτικές δραστηριότητες τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς. Θυμίζω ότι η ΚΟΠΑ διοργάνωνε γύρω στα 20 πρωταθλήματα και οι πρωταθλητές λάμβαναν μέρος στα Ευρωπαϊκά Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα ενώ οι Εθνικές μας ομάδες στα Παγκόσμια Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα και κάθε δυο χρόνια στις Πανεπιστημιάδες.
Αυτή την στιγμή με επικεφαλής το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΠΑ Δρ. Αιμίλιο A. Σολωμού τρέχουμε το πρόγραμμα “student ambassador” το οποίο προβλέπει αρκετές διαδικτυακές δράσεις. Επίσης έχουμε ετοιμάσει τον προγραμματισμό μας και είμαστε σε ετοιμότητα για να ξεκινήσουμε με το καλό όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Πώς αντεπεξέρχεται στο οικονομικό κομμάτι η Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού. Ένα κομμάτι το οποίο ταλανίζει τις περισσότερες των ομοσπονδιών.

Το ευχάριστο είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού δεν έχει σταματήσει τα κονδύλια και ακόμη πιο ευχάριστο είναι το γεγονός ότι μας έχουν ενημερώσει ότι τα χρήματα που δεν δαπανήθηκαν φέτος λόγω Πανδημίας (π.χ. Διεθνείς Διοργανώσεις), θα μεταφερθούν στην επόμενη χρονιά.
Ακόμη θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στα Πανεπιστήμια Μέλη μας που παρά τις επικρατούσες συνθήκες συνέχισαν την οικονομική στήριξη προς την ΚΟΠΑ.

Τον ερχόμενο Αύγουστο οι αθλητές/τριες μας έχουν μπροστά τους ένα τεράστιο κίνητρο. Αυτό της Πανεπιστημιάδας στην Κίνα. Θεωρείτε ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες μας θα μπορέσουν να παρουσιαστούν έτοιμοι γι’ αυτούς τους αγώνες, με γνώμονα πάντοτε τη μεγάλη αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους και τις προπονήσεις.

Τα μηνύματα τα οποία έρχονται τις τελευταίες μέρες είναι ευχάριστα και με βάση τον βαθμό θετικότητας των τελευταίων ημερών, ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα αλλά και σταδιακά θα επιτραπούν οι προπονήσεις και οι αγώνες όλων των αθλημάτων.
Από μόνο του αυτό το γεγονός είναι εξαιρετικά σημαντικό, ευχόμαστε και πιστεύουμε Απρίλιο Μάιο να μπούμε σε πλήρεις ρυθμούς προετοιμασίας.
Αν αυτό επιτευχθεί τότε θα έχουμε τρεις μήνες πλήρους προετοιμασίας και θα είμαστε έτοιμοι.
Θυμίζω ότι οι Πανεπιστημιάδες είναι οι μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες άρα η προετοιμασία θα πρέπει μέσα σε αυτό το τρίμηνο να είναι σε εντατικούς ρυθμούς. Παράλληλα όμως ας μην ξεχνάμε ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι άλλες χώρες και μάλιστα ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό, γεγονός το οποίο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα.
Την διοργάνωση έχει αναλάβει η Κίνα η οποία θυμίζω διοργανώνει για δεύτερη φορά Πανεπιστημιάδα. Στην Πανεπιστημιάδα του 2011 δαπάνησε πάνω από 235 εκατομμύρια δολάρια και 1,2 εκατομμύρια εθελοντές, (δείγμα της σημασίας που δίνουν σε αυτούς τους αγώνες) και η οποία θεωρείτε μία εκ των κορυφαίων διοργανώσεων έγιναν ποτέ.
Με βάση αυτή την εμπειρία είμαι σίγουρος ότι για άλλη μία φορά θα γίνουμε μάρτυρες μιας ακόμη εκπληκτικής διοργάνωσης αποκλειστικά για τους φοιτητές αθλητές και αθλήτριες ολόκληρου του κόσμου και οι Κύπριοι αθλήτριές/τριες θα μπορέσουν να είναι μέρος αυτής της παγκόσμιας γιορτής με εξαιρετικά αποτελέσματα όπως άλλωστε μας συνήθισαν τα τελευταία χρόνια θυμίζοντας με περηφάνια το επίπεδο αλλά και τις επιτυχίες μας σε προηγούμενες διοργανώσεις.
Λαμβάνοντας υπόψιν λοιπόν τα δεδομένα της εποχής εκείνης είμαι σίγουρος ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα ίσως και καλύτερα. Κάτι που μας προβληματίζει όμως είναι τα έξοδα διαμονής διατροφής αφού οι Κινέζοι διοργανωτές ακολουθώντας το παράδειγμα των Σέρβων, αύξησαν το κόστος στα 70 ευρώ ανά ημέρα/άτομο ενώ το 2011 πληρώσαμε μόνο 10 ευρώ. Ελπίζουμε να αγοράσουμε φτηνότερα εισιτήρια με στόχο να διατηρήσουμε επιθυμητό αριθμό συμμετοχής των αθλητών.

Κ. Κρασιά έχετε πάρει την μεγάλη απόφαση να ασχοληθείτε πλέον σοβαρά και με την πολιτική κατεβαίνοντας σαν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑ. Τι σας ώθησε σε αυτή την απόφαση.

Το σίγουρο είναι ότι ο αθλητισμός είναι ολόκληρη μου η ζωή, τα βιώματα μου, αυτό που με γεμίζει και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τον αθλητισμό όσο κρατάνε τα πόδια μου.
Δεν υπάρχει περίπτωση (το τονίζει εμφαντικά ) να ξεχάσω η να απομακρυνθώ από τον αθλητισμό όχι μόνο τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό αλλά και τον υπόλοιπο αθλητισμό γιατί αυτόν έμαθα να τον υπηρετώ και με γεμίζει απόλυτα.
Η πολιτική είναι το επόμενο βήμα στην ζωή μου αφού οι καταστάσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια με έχουν απογοητεύσει. Πιστεύω ότι είναι καιρός κάποιοι άνθρωποί οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν (δεν αναφέρομαι μόνο στο άτομο μου), ήταν μακριά από την πολιτική αλλά κατάφεραν να δημιουργήσουν μία καταξιωμένη καριέρα και απέδειξαν ότι εργάζονται ανιδιοτελώς, να εισέλθουν στην πολιτική σκηνή, με νέες ιδέες, χωρίς διαφθορά και διαπλοκή και τότε ναι είμαι σίγουρος ότι θα είναι οι ρυθμιστές, με όλα τα θετικά αποτελέσματα.

Ποια τα πλάνα σας στο κομμάτι του αθλητισμού

Τα πλάνα μου για τον αθλητισμό θα δημοσιοποιηθούν σε λίγες μέρες αφού έμειναν οι τελευταίες πινελιές . Αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι ότι πρέπει επιτέλους να γίνει Υφυπουργείο Αθλητισμού και οι τομές που θα γίνουν θα πρέπει να είναι τέτοιες έτσι ώστε τόσο ο ποσοτικός όσο και ο ποιοτικός αθλητισμός να φθάσουν σε επιθυμητό επίπεδο.

Θα μου επιτρέψετε όμως να ολοκληρώσω τον σχεδιασμό μου αλλά και τις τεκμηριωμένες προτάσεις μου και θα είμαι στην διάθεση σας για πλήρη ανάλυση και ενημέρωση.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011