Ειδήσεις:

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Ποδόσφαιρο Ανδρών

15/02/2021 - Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ

Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού μέσα από την δράση της σε παγκόσμιο επίπεδο και με την βοήθεια των τοπικών ομοσπονδιών της κάθε χώρας, συνεχίζει να καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες έτσι ώστε ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός τον οποίο εκπροσωπεί, να παραμείνει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος και να στηριχτούν οι φοιτητές/φοιτήτριες που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FISU) ανάμεσα στην τεράστια δράση της δικαιωματικά πιστώνεται και τους αγώνες παγκόσμιου βεληνεκούς δυναμικής και υγιούς ανταγωνισμού, όπως η Χειμερινή αλλά και η Καλοκαιρινή Πανεπιστημιάδα, με συμμετοχή χιλιάδων αθλητών και με επιτυχίες που αποτελούν σημείο αναφοράς για τον Παγκόσμιο Αθλητισμό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, της προώθησης δηλαδή του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, εμπίπτουν και οι προσπάθειες των τοπικών Ομοσπονδιών του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, κάτω βεβαίως από την ομπρέλα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FISU), για την επιτυχία του προγράμματος FISU AMBASSADOR (πρεσβευτής/ειρα προώθησης του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού).

H Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού αθλητισμού συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό τα τελευταία δύο χρόνια και έχει να επιδείξει εξαιρετικά αποτελέσματα αφού οι φοιτητές/τριες αθλητές/τριες μας οι οποίοι έχουν επιλεγεί από το ΔΣ της ΚΟΠΑ για να λάβουν μέρος και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Δρ. Αιμίλιου Α Σολωμού μέλους του ΔΣ της Κυπριακής Ομοσπονδίας, επιτέλεσαν ιδιαίτερο έργο δεχόμενοι συγχαρητήρια από εκπροσώπους μεγάλων και σημαντικών χωρών στον παγκόσμιο χώρο του αθλητισμού.

Δυστυχώς πέρυσι λόγω της πανδημίας πολλά από τα προγράμματα που απαιτούσαν φυσική παρουσία των φοιτητών μας έγιναν διαδικτυακά χωρίς σε καμία των περιπτώσεων να γίνονται εκπτώσεις στην σημασία και το μέγεθος του προγράμματος.

Η Σιμόνη Κυριάκου ήταν η φοιτήτρια η οποία επιλέγει από το Δ.Σ. για να εκπροσωπήσει τη Κύπρο και η οποία με την βοήθεια και την καθοδήγηση του Δρ. Αιμίλιου Α Σολωμού παρακολούθησε όλα τα μαθήματα προετοιμασίας,ανταλλάσσοντας βεβαίως εισηγήσεις και απόψεις, έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο γνώσεων που επιβάλλεται με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, όλα έγιναν διαδικτυακά αφού η πανδημία ανέστειλε το ταξίδι στο ΚΑΖΑΝ όπου εκεί οι φοιτητές ολοκληρώνουν την εκπαίδευση τους με την φυσική τους παρουσία ,έχοντας την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες από συμφοιτητές τους άλλων χωρών αναπτύσσοντας επίσης και πολλές κοινωνικού περιεχομένου σχέσεις.

Φέτος ακριβώς λόγο της πανδημίας αποφασίστηκε εκ νέου από το ΔΣ της ΚΟΠΑ να δοθεί και πάλι η ευκαιρία στην Σιμόνη να συμμετέχει , αρχικά διαδικτυακά τον Ιούνιο 19 και 20 και εάν και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες να ταξιδέψει στο ΚΑΖΑΝ τον Σεπτέμβριο (8 με 14) για να ολοκληρώσει την προσπάθεια της με φυσική παρουσία.

Ορόσημο της όλης προσπάθειας αποτελεί η 20 Σεπτεμβρίου η οποία είναι η μέρα του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (International Day of University Sport).

Μία ιδιαίτερη μέρα όπου όλα τα Πανεπιστήμια της Κύπρου, μέλη της ΚΟΠΑ, με συντονιστή την Κυπριακή Ομοσπονδία και τη συμμετοχή της πρέσβειρας μας Σιμόνης Κυριάκου , θα αναπτύξουν ένα πρόγραμμα δράσης που κύριο στόχο θα έχει την ανάλυση των πλεονεκτημάτων της συμμετοχής των φοιτητών στον αθλητισμό με την πλατύτερη έννοια αφού ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός μακριά από σκοπιμότητες , ρεκόρ και πρωταθλητισμό μπορεί να λειτουργήσει, η αν θέλετε να συναντήσει τον εαυτό του, σαν το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός στον κόσμο με τεράστια προσφορά στον άνθρωπο και στην συγκεκριμένη περίπτωση, στον φοιτητή αθλητή. Ταυτόχρονα θα οργανωθούν αθλητικές δραστηριότητες που θα διαμορφώνονται ανάλογα με τα ισχύοντα μέτρα λόγω της πανδημίας.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011