Ειδήσεις:

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Πετόσφαιρα Γυναικών

09/03/2020 - ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019-2020

Αγωνιστική Περίοδος 2019-2020

Διατήρησε το αήττητο με ευκολία το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Τη δεύτερη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, καθώς κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στην έδρα του με 3-0 σετ (10-25, 10-25, 5-25) στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών. Ρεπό είχε το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Με το πέρας του πρώτου γύρου, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας διατηρήθηκε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, έχοντας ουσιαστικά τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση το Πανεπιστήμιο Κύπρου και στην τρίτη το Ευρωπαϊκό.

Ο αγώνας δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης, καθότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο κατάφερε μόνο στα αρχικά στάδια του αγώνα να φανεί ανταγωνιστικό. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στα μέσα του πρώτου σετ πάτησε… γκάζι σοβαρεύτηκε και έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ πίσω του καθαρίζοντας τον αγώνα σε μόλις μία ώρα παιχνιδιού.

Οι Πετοσφαιρίστριες του Λιοτάτη έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο την ποιότητα που διαθέτουν και ο αγώνας έγινε τυπικής διαδικασίας, με τους προπονητές των δύο ομάδων να δίνουν χρόνο σε όλες τις κοπέλες που είχαν στη διάθεση τους.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο κλειστό του Ευρωπαϊκού για να παρακολουθήσει τον αγώνα, κάτι που φανερώνει πως υπάρχει ενδιαφέρον τόσο για τον πανεπιστημιακό αθλητισμό όσο και για το βόλεϊ γυναικών γενικότερα.
------------------------------------------------------------------------------------

ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΟΥ ΕΣΠΑΓΕ ΚΑΡΔΙΕΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 3-2

Σπουδαίο παιχνίδι βόλεϊ διεξήχθη στο κλειστό του Λευκόθεου μεταξύ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Πανεπιστήμιου Κύπρου, με τα κορίτσια του Πανεπιστημίου να κερδίζουν με 3-2 σετ σε ένα ντέρμπι που έσπασε… καρδιές αφού διήρκησε 2 ώρες και 27 λεπτά!

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μπήκε καλύτερα στον αγώνα, με περισσότερο καθαρό μυαλό και εκμεταλλευόμενο κάποιες απουσίες του Πανεπιστημίου Κύπρου κατάφερε να κερδίσει τα πρώτα δύο σετ στις λεπτομέρειες (26-24, 25-23).

Παρά το σε βάρους 2-0 και τα αρνητικά δεδομένα, τα κορίτσια του Παπαδημητρίου βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν και να φέρουν τα πάνω - κάτω και να ισοφαρίσουν τον αγώνα σε 2-2 (23-25, 22-25 ) μετά από ένα συγκλονιστικό στην κυριολεξία παιγνίδι κάνοντας προς στιγμής την μεγάλη ανατροπή.

Ο αγώνας ήταν εκπληκτικός και στην συνέχεια και συγκεκριμένα στο ται μπρέικ , ενώ κυριαρχούσε η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Στο τέλος όμως ένας πρέπει να είναι ο νικητής. Παρά την σχετική απογοήτευση που επικράτησε για λίγο στα κορίτσια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας , τελικά με την καθοδήγηση του προπονητή τους του κ Λιοτάτη αντέδρασαν με τον καλύτερο τρόπο και κατέκτησαν το τελευταίο σετ (16-14) πανηγυρίζοντας έντονα μία σπουδαία νίκη.

Το σημαντικό είναι πως όλοι όσοι βρέθηκαν στο κλειστό του Λευκόθεου απόλαυσαν ψηλού επιπέδου βόλεϊ σε σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα σε δυο εξαιρετικές ομάδες , οι οποίες με την εμφάνιση των παικτριών τους (και των δύο ομάδων) έδειξαν πως έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για να πρωταγωνιστήσουν στο κυπριακό γυναικείο βόλεϊ γενικότερα.

-------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 3-0

Πολύ δυνατά μπήκε στο φετινό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Γυναικών το Πανεπιστήμιο Κύπρου με αντίπαλο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο αφού κατάφερε με συνοπτικές διαδικασίες παίζοντας εξαιρετικά καλά σε άμυνα και επίθεση τόσο μακριά όσο και κοντά στο φιλέ να κερδίσει το πρώτο σετ με 25-12.

Στο δεύτερο σετ οι παίκτριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου αντέδρασαν και έβαλαν δύσκολα στις αντιπάλους του οι οποίες όμως με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα κατάφεραν να τελειώσουν τις δύσκολες φάσεις για την ομάδα τους και να πανηγυρίσουν και στο δεύτερο σετ με 25-19.

Με το 2-0 στο χέρι και το αίσθημα της «ανωτερότητας» οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου συνέχισαν σε πολύ ψηλούς ρυθμούς κατακτώντας και το τρίτο σετ σχετικά εύκολα με 25-13 και φυσικά τον αγώνα με 3-0 σετ.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011