Πέμπτη 20 Ιουνίου, 2019


Ειδήσεις:

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Καλαθόσφαιρα Ανδρών

26/04/2018 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΝΔΡΩΝ 2017 - 2018

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤ. 84-54
(19-7),(47-15),(67-35),(84-54)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 54-58
(06-19),(25-32),(44-40),(54-58)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 57-41
(26-11),(41-21),(51-28),(57-41)

FREDERICK UNIVERSITY – ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 53-65
(08-15),(30-30),(38-46),(53-65)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – FREDERICK UNIVERSITY 57-53
(12-10),(28-35),(43-43),(53-53),(57-53)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤ. 89-52
(23-18),(49-24),(69-38),(89-52)

FREDERICK UNIVERSITY – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 58-90
(23-22),(29-47),(47-68),(58-90)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 85-73
(24-23),(38-41),(61-55),(85-73)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤ. – FREDERICK UNIVERSITY 45-60
(11-09),(20-23),(36-40),(45-60)
------------------------------------------------------------------------------------

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – FREDERICK UNIVERSITY 63-54

Ήταν η πλέον σταθερή ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με πολλές επιλογές τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και με παίκτες που κυνηγούσαν κάθε παιγνίδι με το ίδιο σθένος και επιθυμία.
Στον μεγάλο τελικό απέναντι σε ένα επίσης αξιόμαχο αντίπαλο δεν θα μπορούσε να επιδείξει διαφορετικά στοιχεία.
Μπαίνοντας πολύ δυνατά στο παιγνίδι οι παίκτες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έδειξαν ότι με τίποτα δεν θα άφηναν να τους ξεφύγει ο τίτλος και με καλή άμυνα αλλά και αρκετή ευστοχία στην επίθεση έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με 21-14 .
Η συνέχεια μέχρι και το κλείσιμο του Α μέρους ήταν ακόμη καλύτερη για τους καλαθοσφαιριστές του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας αφού κατάφεραν και άνοιξαν την ψαλίδα στης διαφοράς σε 44-23 παίζοντας εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση.
Το Β μέρος βρήκε τους καλαθοσφαιριστές να κάνουν την δική τους αντεπίθεση και κατάφεραν να μειώσουν σε 53-37 (σκορ τρίτου δεκαλέπτου ) σκορ όμως που δεν ήταν αρκετό για να «εκφοβίσει» τους αντιπάλους τους οι οποίοι συνέχισαν απτόητοι και συγκεντρωμένοι για να κερδίσουν ένα πολύ μεγάλο παιγνίδι και ταυτόχρονα τον τίτλο με το τελικό 63-54 .
Στο τέλος του παιγνιδιού δικαιολογημένα οι παίκτες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πανηγύρισαν έντονα μια δίκαιη κατά τα άλλα κατάκτησης ενός ακόμη σπουδαίου τίτλου σε ένα άθλημα με μεγάλες ομάδες και μεγάλο ανταγωνισμό .

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 92-40

Για την Τρίτη θέση πιο εύκολο αποδείχτηκε το έργο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου αφού απέναντι στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο αντιπαρέβαλε περισσότερο πάθος και δύναμη .
Το πρώτο δεκάλεπτο και το 17-12 έγινε πολύ γρήγορα 40-20 αφού με πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο και πολύ γρήγορες αντεπιθέσεις οι παίκτες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου κέρδισαν κατά κράτος τους αντιπάλους τους .
Η συνέχεια ήταν ακόμη ευκολότερη για τους καλαθοσφαιριστές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου αφού οι αντίπαλοι τους δεν είχαν πλέον τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν και έτσι το τελικό 92 - 40 κρίνεται δίκαιο και λογικό σύμφωνα με το τι παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο παρκέ.

-----------------------------------------------------------------------
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 89-52

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας απέναντι στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο αποδεικνύοντας ότι μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το χρήζουν σαν το μεγάλο φαβορί για το φετινό εντυπωσιακό πρωτάθλημα όπως εξελίσσεται αφού κέρδισε τον αντίπαλο του σχετικά εύκολα.
Μόνο ένα δεκάλεπτο (και αυτό ήταν το πρώτο) κατάφεραν οι καλαθοσφαιριστές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου να αντισταθούν στις «ορέξεις» των αντιπάλων οι οποίοι αρίστευσαν σε επίθεση και άμυνα σε όλη την διάρκεια του παιγνιδιού.
Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να προηγείται με 23-18 αλλά στο Β δεκάλεπτο οι παίκτες του ανέβασαν στροφές και μαζί και την διαφορά σε 25 πόντους (49-24)
Με την διαφορά στα ύψη οι παίκτες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου δεν έδειχναν έτοιμοι να γυρίσουν το παιγνίδι ενώ από την άλλη οι νικητές δεν τα παράτησαν ποτέ για να πετύχουν μία μεγάλη σε έκταση αλλά και σπουδαία νίκη με 89-52

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – FREDERICK UNIVERSITY 57-53

Φοβερό παιγνίδι έγινε ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια αντάξιο του ονόματος και της δυναμικής που κουβαλούν όλα αυτά τα χρόνια στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και όσοι το παρακολούθησαν έμειναν απολυτά ικανοποιημένοι από το θέαμα αλλά και την εξέλιξη στο σκορ.
Κεφάλι πήρε στο πρώτο μέρος το πανεπιστήμιο Κύπρου με 12-10 αλλά η αντίδραση των παικτών του Frederick University ήταν άμεση και παίζοντας ασφυκτική άμυνα κατάφεραν να προηγηθούν με 28-35 σκορ με το οποίο έκλεισε και το ημίχρονο.
Στην επανάληψη το παιγνίδι ήταν για … γερούς λύτες αφού το Πανεπιστήμιο Κύπρου παίζοντας πολύ δυνατά και στα όρια του φάουλ κατάφερε να φέρει το παιγνίδι στα ίσα 53-53 (τέλος τρίτης περιόδου) και στο τέλος να πάρει μία τεράστια νίκη επί ενός σπουδαίου αντιπάλου μ3 57-53 εκμεταλλευόμενος κυριολεκτικά τις λεπτομέρειες στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.
Ένα παιγνίδι που θα μπορούσε να κερδίσει οποιοσδήποτε από τις δύο ομάδες αφού μέσα στο γήπεδο ήταν ισοδύναμες αλλά όπως γίνεται στα μεγάλα παιγνίδια και στα μεγάλα ντέρμπι κερδίζει ο πιο ψύχραιμος η αυτός που στα κρίσιμα σημεία θα κάνει τα λιγότερα λάθη και αυτός ,σε αυτό το παιγνίδι ήταν το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε ένα πρωτάθλημα που πριν καλά καλά αρχίσει τα είδαμε …όλα και προβλέπεται συγκλονιστικό.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 53-65

Πολύ μεγάλο παιγνίδι έγινε ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια μέσα στα πλαίσιο του πανεπιστημιακού προαισθήματος καλαθόσφαιρας αντρών.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου πήρε προβάδισμα 7 πόντων (8-15) και … εφησυχάστηκε με αποτέλεσμα οι παίκτες του Frederick University να αντιδράσουν σωστά και με πιεστική άμυνα να κλείσουν το ημίχρονο με 30-30 αναγκάζοντας και τις δύο ομάδες να προσφέρον όμορφο θέαμα.
Το Β μέρος ανήκε στο Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο το οποίο μετά την σχετική ψυχρολουσία το Α μέρους μπήκε πιο υποψιασμένο στην συνέχεια και παίζοντας πολύ δυνατή άμυνα αλλά και με φοβερή ευστοχία κατάφερε να ξεφύγει με 38-46 και συνέχεια να κερδίσει και τον αγώνα με το τελικό 53-65 εκμεταλλευόμενο και την κούραση των αντιπάλων.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 57-41

Την ήθελε πολύ αυτή την νίκη το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο και για αγωνιστικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους αφού ήταν και το πρώτο του παιγνίδι απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο και το …ζητούμενο φάνηκε από την αρχή.
Με ένα γρήγορο 21-11 και 41– 21 στο ημίχρονο οι παίκτες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου ήξεραν τι ζητούσαν μέσα στο γήπεδο και παίζοντας εξαιρετική άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιγνιδιού κέρδισαν τελικά με το ευρύ 57-41 με …αποδέκτες τους υπόλοιπους αντιπάλους αφού το Τεχνολογικό πανεπιστήμιο δηλώνει παρόν για την διεκδίκηση του καλύτερου δυνατού με εμφανώς καλύτερη ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια.

ΠΑΝΕΠΙΣΤ. ΚΥΠΡΟΥ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 54-58

Τεράστιο παιγνίδι έγινε ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια αντάξιο των ονομάτων των δύο ομάδων αλλά και του επιπέδου που μπορούν να αποδώσουν χαρίζοντας σε όλους εξαιρετικό θέαμα αλλά και μπόλικο σασπένς.
Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που έπιασε στον .. ύπνο τους αντιπάλους του και ξέφυγε με 6-19. Στην πορεία οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου αντέδρασαν άμεσα και σωστά, κλείνοντας το ημίχρονο με 25-32 εξανεμίζοντας την αρχική διαφορά .
Με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου συνέχισαν και στο τρίτο δεκάλεπτο την αντεπίθεση τους ανατρέποντας μάλιστα το σκορ σε 44-40
Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν εκπληκτικό κυριολεκτικά αφού το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προ του φάσματος να χάσει τον αγώνα αντέδρασε δυναμικά αλλάζοντας αμυντική «συμπεριφορά» και μετά από ομηρικές μάχες σε όλα τα επίπεδα κατάφερε όχι μόνο να φέρει στα ίσα το παιγνίδι αλλά παίζοντας πιο ψύχραιμα στο τέλος και εκμεταλλευόμενο πιθανόν και την κούραση από την τεράστια προσπάθεια των αντιπάλων κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη η οποία θα το βοηθήσει για την συνέχεια του πρωταθλήματος και τους στόχους του ,το οποίο μάλιστα πρωτάθλημα «φαντάζει» εξαιρετικά δύσκολο και με συμμετοχές από παίκτες υψηλού επίπεδου τεχνικής και όχι μόνο, κατάρτισης.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤ. – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 84-54

Ένα κακό πρώτο ημίχρονο από πλευράς Τεχνολογικού Πανεπιστημίου όπου τίποτα δεν τους έβγαινε όπως θα το ήθελαν , ήταν αρκετό για τους καλαθοσφαιριστές των αντιπάλων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου να κτίσουν μία σημαντική διαφορά 30 πόντων η οποία τους επέτρεψε να αγωνιστούν χωρίς άγχος στην πορεία και να κερδίσουν τον αγώνα με το τελικό 84-54 ,αποτέλεσμα που από μόνο του στέλνει τα δικά του μηνύματα για το τι θα γίνει στο φετινό εξαιρετικά δύσκολο και εντυπωσιακό πρωτάθλημα .
Είμαστε σίγουροι ότι στην πορεία και το Τεχνολογικό πανεπιστήμιο θα ανασυνταχτεί και το πρωτάθλημα θα το διεκδικήσουν όλες οι ομάδες επί ίσοις όροις με πάθος και δύναμη προσφέροντας μας ένα εγγυημένα δυνατό πρωτάθλημα.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011