Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, 2017


Ειδήσεις:
          ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018                    

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Καλαθόσφαιρα Γυναικών

05/12/2017 - ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017-2018


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 67-36

Όρθιες παρέμεινα στο κυνήγι του τίτλου οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου οι οποίες θα κυνηγήσουν τον τίτλο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική και με όσες ελπίδες τους απομένουν.
Παίζοντας εκρηκτικά από την αρχή οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά 11 πόντων (18-7)πάνω στην οποία φρόντισαν να κτίσουν και να κλείσουν το ημίχρονο με 23-16 και παρά την άμεση αντίδραση των αντιπάλων και την προσπάθεια τους να ξαναμπούν στο παιγνίδι.
Η Τρίτη περίοδος ανήκε εξολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο άνοιξε την Ψαλλίδα σε 22 πόντους (46-24) παίζοντας εκπληκτική άμυνα για να κλείσει το παιγνίδι με 67 -36 πανηγυρίζοντας ακόμη μία σπουδαία και μεγάλη νίκη .. ελπίζοντας στο τέλος του πρωταθλήματος για την μεγάλη ανατροπή.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΗΤΤΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ 43-68

Μεγάλο παιγνίδι έγινε ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια για το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Γυναικών με την διακύμανση του σκορ στο Α μέρος να μην επιτρέπει προβλέψεις για την εξέλιξη του παιγνιδιού αφού καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και οι μάχες κυρίως στην άμυνα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο.
Το 14-15 του πρώτου δεκαλέπτου και το 25-27 του ημιχρόνου προδίκαζαν ένα μεγάλο παιγνίδι με απρόβλεπτες … «συνέπειες».
Σο τρίτο δεκάλεπτο όμως οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου μπήκαν πολύ αποφασισμένες να καθαρίσουν του παιγνίδι και στο τέλος της περιόδου βρέθηκαν να προηγούνται με 36-48. Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου οι παίκτριες του πανεπιστημίου Κύπρου εκμεταλλευόμενες την κούραση και κατά συνέπεια τα περισσότερα λάθη των αντιπάλων στην πιεστική τους άμυνα κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο με το τελικό 43-68 παραμένοντας στην κορυφή του πίνακα αήττητες για ακόμη ένα παιγνίδι.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 44-48

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το παιγνίδι ανάμεσα σε δύο πανεπιστήμια τα οποία αναζήτησαν με πάθος την νίκη το κάθε ένα για τους δικούς του λόγους .
Οι παίκτριες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου μπήκαν πολύ δυνατά στο παιγνίδι και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο πρώτο δεκάλεπτο με 8-4 για να διευρύνει την διαφορά στο δεύτερο με 21-16.
Η τρίτη περίοδος ανήκε κυριολεκτικά στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο και μάλιστα δημιουργώντας μια διαφορά ασφαλείας με 12 πόντους η οποία φαινόταν ικανή για να εξασφάλιση το ροζ φύλλο στο Τεχνολογικό .
Η τελευταία περίοδος όμως επιφύλαξε εκπλήξεις σε όλους αφού με αντεπίθεση διαρκείας με φοβερή άμυνα αλλά και … «τρελή» ευστοχία τα κορίτσια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έκαναν μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές των τελευταίων χρόνων στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα Καλαθόσφαιρας Γυναικών πετυχαίνοντας 23 πόντους επιμέρους,έναντι 11 των αντιπάλων κερδίζοντας συνάμα και τον αγώνα με το τελικό 44-48.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011