Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, 2018


Ειδήσεις:
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019                              

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Καλαθόσφαιρα Γυναικών

21/12/2017 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2017-2018

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΑΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΕΦΤΗΚΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 23-52

Νίκη τίτλου για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ήταν αυτή επί του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου αφού ήταν το τελευταίο εμπόδιο πριν από την τίτλο .
Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο όπου το άγχος κτυπούσε κόκκινο υστέρησε το πανεπιστήμιο Λευκωσίας αλλά από την στιγμή που πήρε μπρος δεν κοίταξε ποτέ πίσω.
Τα 13-12 του πρώτου δεκαλέπτου έγινε πολύ γρήγορα και μετά από πιεστική άμυνα 15-23 και από εκεί και πέρα οι στροφές ανέβηκαν πολύ αφού το … τρόπαιο τους περίμενε να το σηκώσουν.

Το τρίτο δεκάλεπτο θα κλείσει με 19-32 και το τελικό 23-52 ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειας για την νίκη και την κατάκτηση ενός ακόμη μεγάλου και δύσκολου τίτλου όπως είναι ανέκαθεν το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Γυναικών.
Όλα άρχισαν να «μυρίζουν» τίτλο όταν οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο κρισιμότερο παιγνίδι του β γύρου κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις νίκες το Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού ενώ έχασαν στο πρώτο παιγνίδι με 38-54 κατάφεραν στο δεύτερο παιγνίδι όχι μόνο να κερδίσουν αλλά να καλύψουν και την διαφορά στους πόντους αφού κέρδισαν με 54-34 και η διαφορά αυτή των 4 πόντων (στην μεταξύ τους διαφορά πόντων) ήταν αρκετή για να τους χαρίσει και το πρωτάθλημα το οποίο πανηγύρισαν δεόντως και δικαιολογημένα.

Βεβαίως για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος υπολείπονται δύο αγώνες μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου στις 22 Ιανουαρίου και στις 29 του ίδιου μήνα αλλά το αποτέλεσμα τους δεν θα επηρεάσει την τελική βαθμολογία, τουλάχιστο όσο αφορά τον τίτλο, αφού όπως προαναφέραμε η νίκη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο δεύτερο παιγνίδι επί του Πανεπιστημίου Κύπρου καλύπτοντας την διαφορά έστειλε τον τίτλο στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.


-------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 67-36

Όρθιες παρέμεινα στο κυνήγι του τίτλου οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου οι οποίες θα κυνηγήσουν τον τίτλο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική και με όσες ελπίδες τους απομένουν.
Παίζοντας εκρηκτικά από την αρχή οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά 11 πόντων (18-7)πάνω στην οποία φρόντισαν να κτίσουν και να κλείσουν το ημίχρονο με 23-16 και παρά την άμεση αντίδραση των αντιπάλων και την προσπάθεια τους να ξαναμπούν στο παιγνίδι.
Η Τρίτη περίοδος ανήκε εξολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο άνοιξε την Ψαλλίδα σε 22 πόντους (46-24) παίζοντας εκπληκτική άμυνα για να κλείσει το παιγνίδι με 67 -36 πανηγυρίζοντας ακόμη μία σπουδαία και μεγάλη νίκη .. ελπίζοντας στο τέλος του πρωταθλήματος για την μεγάλη ανατροπή.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΗΤΤΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ 43-68

Μεγάλο παιγνίδι έγινε ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια για το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Γυναικών με την διακύμανση του σκορ στο Α μέρος να μην επιτρέπει προβλέψεις για την εξέλιξη του παιγνιδιού αφού καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και οι μάχες κυρίως στην άμυνα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο.
Το 14-15 του πρώτου δεκαλέπτου και το 25-27 του ημιχρόνου προδίκαζαν ένα μεγάλο παιγνίδι με απρόβλεπτες … «συνέπειες».
Σο τρίτο δεκάλεπτο όμως οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου μπήκαν πολύ αποφασισμένες να καθαρίσουν του παιγνίδι και στο τέλος της περιόδου βρέθηκαν να προηγούνται με 36-48. Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου οι παίκτριες του πανεπιστημίου Κύπρου εκμεταλλευόμενες την κούραση και κατά συνέπεια τα περισσότερα λάθη των αντιπάλων στην πιεστική τους άμυνα κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο με το τελικό 43-68 παραμένοντας στην κορυφή του πίνακα αήττητες για ακόμη ένα παιγνίδι.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 44-48

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το παιγνίδι ανάμεσα σε δύο πανεπιστήμια τα οποία αναζήτησαν με πάθος την νίκη το κάθε ένα για τους δικούς του λόγους .
Οι παίκτριες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου μπήκαν πολύ δυνατά στο παιγνίδι και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο πρώτο δεκάλεπτο με 8-4 για να διευρύνει την διαφορά στο δεύτερο με 21-16.
Η τρίτη περίοδος ανήκε κυριολεκτικά στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο και μάλιστα δημιουργώντας μια διαφορά ασφαλείας με 12 πόντους η οποία φαινόταν ικανή για να εξασφάλιση το ροζ φύλλο στο Τεχνολογικό .
Η τελευταία περίοδος όμως επιφύλαξε εκπλήξεις σε όλους αφού με αντεπίθεση διαρκείας με φοβερή άμυνα αλλά και … «τρελή» ευστοχία τα κορίτσια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έκαναν μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές των τελευταίων χρόνων στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα Καλαθόσφαιρας Γυναικών πετυχαίνοντας 23 πόντους επιμέρους,έναντι 11 των αντιπάλων κερδίζοντας συνάμα και τον αγώνα με το τελικό 44-48.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011