Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, 2018


Ειδήσεις:
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019                              

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Χάντμπολ Ανδρών

09/01/2018 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΤΡΩΝ 2017-2018

ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΤΡΩΝ

ΝΙΚΗ ΓΟΗΤΡΟΥ ΚΑΙ 2Η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 21-22

Μεγάλο παιγνίδι έγινε ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια με … «τρόπαιο» την νίκη και την κατάκτηση της 2η θέσης αφού τα παιγνίδια μεταξύ των δύο ομάδων αποτελούν διαχρονικά ντέρμπι και μάλιστα σε όλα τα αθλήματα.
Στο συγκεκριμένο παιγνίδι οι δύο ομάδες κυνήγησαν με πάθος την νίκη μέχρι και το τελευταίο σουτ χαρίζοντας μας ωραίο θέαμα μπροστά και από τις δύο εστίες.
Επιδεικνύοντας ψηλών προδιαγραφών ικανότητες οι παίκτες και των δύο ομάδων απελευθερωμένοι από το άγχος έδωσαν έμφαση στο θέαμα και το κατάφεραν αφού οι εναλλαγές του σκορ από την μία και τα όμορφα τέρματα από την άλλη οι παίκτες κατάφεραν το ζητούμενο.
Τελικά το Πανεπιστήμιο Κύπρου πιο συγκεντρωμένο στα τελευταία στάδια του αγώνα κατάφερε και πήρε ακόμη μία νίκη και φυσικά την 2η θέση βλέποντας με αισιοδοξία το μέλλον του στο άθλημα τα επόμενα χρόνια.

-------------------------------------------------------------------------------------
ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

FREDERICK UNIVERSITY – ΕΥΡΩΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 23-32

Πολύ κοντά στην κατάκτηση ακόμη ενός τίτλου για το Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο το οποίο για ακόμη μία φορά αγωνιζόμενο σε ψηλά επίπεδα κατάφερε να κερδίσει και το Frederick University το οποίο αντιστάθηκε όσο μπορούσε.
Παίζοντας κατά την προσφιλή του συνήθεια πολύ δυνατά από την αρχή με ασφυκτική άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις οι παίκτες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου πήραν άλλη μία σπουδαία νίκη η οποία το φέρνει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά την δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο άθλημα από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.
Από την άλλη οι παίκτες του Frederick University ήταν σαφώς βελτιωμένοι από προηγούμενα παιγνίδια και σίγουρα μπορούν για περισσότερα πράγματα απέναντι σε ισοδύναμους αντιπάλους .

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ –ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 20-8

Όλες τις πιθανές του δυνατότητες για να κυνηγήσει τον τίτλο θα εξαντλήσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού παίζοντας εξαιρετικά καλά κατάφερε να πάρει την νίκη και μάλιστα με σχετική ευκολία απέναντι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μετατρέποντας ένα διαχρονικό ντέρμπι σε εύκολη υπόθεση .
Μία νίκη που του επιτρέπει μαθηματικά τουλάχιστο να ελπίζει σε τυχόν στραβοπάτημα του «μόνιμου» φαβορί αλλά και τιτλούχου όπως είναι το ισχυρότατο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο γεγονός που θα του επιτρέψει να ελπίζει για την ανατροπή.
Οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου με την εμφάνιση τους αυτή απέδειξαν ότι μπορούν και για μεγαλύτερες επιτυχίες έτσι ώστε το πρωτάθλημα χειροσφαίρισης να αποκτήσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό κατά την διάρκεια του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος αφού το επίπεδο και η τεχνική κατάρτιση υπάρχει σε όλες τις ομάδες.

------------------------------------------------------------------------
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 12-26

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στο μεγάλο ντέρμπι απέναντι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας γεγονός που το καθιστά αυτόματα το μεγάλο φαβορί για άλλη μία χρονιά για τον τίτλο.
Παίζοντας με σοβαρότητα όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε τα τελευταία χρόνια πήρε από πολύ νωρίς το προβάδισμα και δεν …γύρισε να κοιτάξει ποτέ πίσω.
Με εξαιρετική άμυνα αλλά και φοβερές επιθέσεις κατάφεραν να πάρουν άλλη μία μεγάλη νίκη επί ενός αντιπάλου όπως είναι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το οποίο προσπάθησε όσο μπορούσε το οποίο μάλιστα είχε πολύ καλά διαστήματα γεγονός που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να παρακολουθήσουμε ακόμη καλύτερα παιγνίδια αφού οι παίκτες του και το ταλέντο διαθέτουν αλλά και την ικανότητα. Χρειάζονται όμως περισσότερα παιγνίδια στα χέρια τους.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – FREDERICK UNIVERSITY 24-9

Βλέποντας κανείς το παιγνίδι από την αρχή τίποτα δεν προδίκαζε την εξέλιξη του αφού μετά από ένα άστοχο πρώτο μέρος με κλειστές άμυνες και πολλά άστοχα σουτ στην επίθεση είχε λήξη με το «πενιχρό» 9-5 και όλα ήταν ανοικτά για την συνέχεια.
Στο Β μέρος οι παίκτες το Πανεπιστημίου Κύπρου λες και τους άγγιξε το μαγικό ραβδί και η μεταμόρφωση ήταν παραπάνω από εμφανής αφού εισερχόμενοι στον αγωνιστικό χώρο παρουσίασαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και παίζοντας καταπληκτικά σε άμυνα και επίθεση κατάφεραν να κερδίσουν με το ευρύ σκορ 24-9 περιορίζοντας τους αντιπάλους σε καθαρά παθητικό ρόλο και κερδίζοντας τους κατά κράτος σε όλους τους τομείς.
------------------------------------------------------------------------

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – FREDERICK UNIVERSITY 34-26

Στην πρεμιέρα του Παγκύπριου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης Αντρών το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο συνεχίζοντας την εκπληκτική του πορεία τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο άθλημα απέδειξε για άλλη μία φορά ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, αφού με ανανεωμένη σύνθεση αλλά με την ίδια «παλιά» συνταγή οι παίκτες του κρατούν την χημεία των επιτυχιών αναλλοίωτη.

Παίζοντας εξαιρετικά καλά για πρεμιέρα και θέλοντας να στείλουν τα δικά τους μηνύματα στους αντιπάλους τους έκαναν ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 22-11 και έκαναν τα πράγματα εύκολα για την συνέχεια απέναντι σε ένα αξιόμαχο όμως αντίπαλο ο οποίος ανανεωμένος και αυτός προσπάθησε να περιορίσει τις επιθετικές ορέξεις των αντιπάλων με κάθε τρόπο χωρίς όμως με ιδιαίτερη επιτυχία.

Στο Β μέρος οι παίκτες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου έριξαν κάπως τις στροφές τους (χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες του αφού η σαιζόν θα είναι μακριά) και έτσι το Frederick University χωρίς άγχος ξεδίπλωσε και αυτό τις αρετές του καταφέρνοντας μάλιστα να μειώσει αισθητά την διαφορά και κλείνοντας το παιγνίδι με 34-26.

Δίκαιη η πρώτη νίκη για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο το οποίο από πολύ νωρίς έδειξε τις προθέσεις του σε ένα όμως πρωτάθλημα ιδιαίτερα συναρπαστικό και ανταγωνιστικό.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011