Ειδήσεις:
                             

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Σκοποβολή

21/03/2018 - 7o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ

21/03/2018 - 7o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟ 7o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ

ΜΕ ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Θριαμβευτική ήταν η παρουσία των σκοπευτών μας, της ομάδας του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού στο 7ο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σκοποβολής που έγινε στην Κουάλα Λουμπούρ στην Μαλαισία, ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς.

Για άλλη μία φορά οι αθλητές μας στο άθλημα της σκοποβολής όχι απλά θριάμβευσαν αλλά πέτυχαν το απόλυτο που δεν ήταν άλλο από την κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων τόσο σε επίπεδο Εθνικών όσο και στο ατομικό αντρών.

Μενέλαος Μιχαηλίδης , Στέφανος Νικολαΐδης και Νικόλας Βασιλείου υπό τις οδηγίες του προπονητή μας Χριστόφορου Χριστάκη, κατάφεραν να τερματίσουν εκεί που τους αξίζει, στην κορυφή των μεταλλίων.

Στο ΣΚΗΤ ο Μιχαηλίδης Μενέλαος σε μεγάλη μέρα κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο ενώ στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νικολαΐδης Στέφανος ο οποίος κατέκτησε το αργυρό αφήνοντας πίσω πρωταθλητές από την Ιταλία Φινλανδία Ρωσία και Γαλλία … ενώ στην 7η θέση τερμάτισε και ο τρίτος αθλητής της ομάδας μας Νικόλας Βασιλείου στην σειρά.

Πρώτος στον προκριματικό τερμάτισε ο διεθνής μας Στέφανος Νικολαΐδης με 123/125 και πέρασε επικεφαλής στον τελικό, ενώ ο Μενέλαος Μιχαηλίδης με 122/125 ήταν τρίτος. Στη δοκιμασία του τελικού, οι δυο Κύπριοι σκοπευτές έφτασαν μέχρι τη «μονομαχία» για το χρυσό μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε ο Μενέλαος με 57 επιτυχίες στους 60 δίσκους, τη στιγμή που ο Στέφανος με 55/60 εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο.

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισε ο Φιλανδός Τίμι Βαλιονιέμι με 45/50, ενώ στον τελικό αγωνίστηκαν άλλος ένας Φιλανδός, ένας Ρώσος κι ένας Γάλλος σκοπευτής.

Στο ομαδικό η Εθνική μας με τα αποτελέσματα των τριών αθλητών μας,κατάφεραν να χαρίσουν ακόμη μία τεράστια επιτυχία στην χώρα μας,σκαρφαλώνοντας στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου με συνολικό αποτέλεσμα 364/375, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την πανίσχυρη ομάδα της Φινλανδίας (αργυρό μετάλλιο 358/375) και πιο πίσω ομάδες όπως η Ινδία (χάλκινο μετάλλιο με 348/375 επιτυχίες) και η Ιταλία, συνεχίζοντας ουσιαστικά την τεράστια παράδοση στις επιτυχίες των αθλητών μας σε όλα τα επίπεδα σε όλο τον κόσμο.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011