Ειδήσεις:
                             

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Sampo

16/12/2016 - ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΑΜΠΟ

Sampo

16/12/2016 - ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΑΜΠΟ

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ 1ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΑΜΠΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ

Τεράστια επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την αθλήτρια μας (Γαβριέλα Σουίδ - Πανεπιστήμιο Κύπρου) στην κατηγορία των 68 Kg στο 1Ο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα ΣΑΜΠΟ που διεξήχθη στην Κύπρο και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου - το οποίο συνδιοργάνωσε τους αγώνες με την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού - από τις 9 μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου.

Με την συμμετοχή 24 χωρών και πέρα από 100 αθλητές η Κύπρος έζησε για τρείς μέρες στους ρυθμούς του . ΣΑΜΠΟ ενός αθλήματος που σιγά σιγά κατακτά τον κόσμο με τον δυναμισμό και την τεχνική του.

Μέσα από μία άρτια -για άλλη μία φορά - διοργάνωση που έτυχε και πάλι εξαιρετικών σχολίων από τις ξένες αποστολές η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, σε συνεργασία πάντα με το Πανεπιστήμιο Κύπρου , μπορεί να υπερηφανεύεται γιατί καταγράφτηκε στην ιστορία σαν η πρώτη χώρα που διοργάνωσε τους πρώτους Παγκόσμιους Αγώνες ΣΑΜΠΟ και αυτό από μόνο του αποτελεί τιμή, αν υπολογίσει κανείς το μέγεθος των χωρών που φιλοξενήσαμε.

Στην τελετή λήξης η κυρία Hikka Poyhonen εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού ευχαρίστησε και συνεχάρη ταυτόχρονα την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, για την άψογη διοργάνωση αλλά και την φιλοξενία την οποία έτυχαν όλες οι αποστολές και μας ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Κλείνοντας τους Παγκόσμιους αγώνες ο Δρ. Μιχάλης Κρασιάς πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού αφού συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος για την προσπάθεια και τις επιτυχίες τους ,ευχαρίστησε όλους και ιδιαίτερα τους αθλητές που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να λάβουν μέρος σε αυτό το Πρώτο Παγκόσμιο που διεξήχθη στην χώρα μας και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και την παγκόσμια ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στις οργανωτικές ικανότητες της χώρας μας αλλά και συγκεκριμένα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού όπως και το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την εξαιρετικά σημαντική του συμβολή στην όλη διοργάνωση.

Στο αγωνιστικό μέρος το φαβορί η Ρωσία κατάκτησε την πρώτη θέση στα μετάλλια και το ομαδικό, ενώ η Κύπρος μας, πέρα από το χάλκινο της (Γαβριέλας Σουίδ - Πανεπιστήμιο Κύπρου) κατέκτησε και την Τρίτη θέση στο ομαδικό με τους, (Γαβριέλλα Σουίδ - Πανεπιστήμιο Κύπρου), (Μαριλένα Πάγκαλου - Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και έξι αθλητές, (Απαριάν Βαρτάν - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας), (Μάριο Κακουρή- Πανεπιστήμιο Λευκωσίας), (Κλεόβουλο Λουκαϊδη - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας), (Αλέξανδρο Κυριακίδη - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο), (Λούκα Γερασίμου - UCLan University Cyprus), και (Χριστόφορο Τάντη - UCLan University Cyprus).

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011