Ειδήσεις:
                             

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Στίβος Ανδρών & Γυναικών

03/08/2018 - ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ

ΧΑΛΚΙΝΟΣ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΑΝΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΘΛΗΤΕΣ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η παρουσία μας στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Braga της Πορτογαλίας από τις 31 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου αφού ο πρωταθλητής μας Ανδρέας Μιλτιάδης κατάφερε μετά από εκπληκτική εμφάνιση να κατακτήσει την 3η θέση στο αγώνισμα του και κατ’ επέκταση το χάλκινο μετάλλιο στους αγώνες ανάμεσα σε μεγαθήρια της ποδηλασίας από όλο τον κόσμο.

Στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης ο Ανδρέας εκπροσωπώντας την Κυπριακή Πανεπιστημιακή Αποστολή, με χρόνο 34 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση 6 δευτερόλεπτα πίσω από τον δεύτερο Πολωνό αθλητή Konwa Piotr και 48 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αυστραλό αθλητή Magennis Liamπου οποίος ήταν και ο νικητής του αγώνα των 26 χιλιομέτρων.

Να σημειώσουμε ότι η πρώτη δεκάδα αποτελείται από αθλητές που αγωνίζονται σε παγκόσμιες επαγγελματικές ομάδες. Η προσπάθεια του Ανδρέα ο οποίος ξεκίνησε τελευταίος είχε να αντιμετωπίσει και τον κόντρα άνεμο αλλά ο αθλητής μας υπερβάλλοντας εαυτόν κατάφερε θα έλεγε κανείς το ακατόρθωτο, τιμώντας τα χρώματα της χώρας μας και της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, καταφέρνοντας όχι μόνο να τερματίσει στην τρίτη θέση αλλά αναγκάζοντας και τους συναθλητές του αλλά και το κοινό να τον συγχαρούν ιδιαίτερα αφού με γνώμονα πάντα τα μεγέθη της χώρας μας (και ποιους αντιπάλους είχε να αντιμετωπίσει ο Αντρές) η επιτυχία αυτή θεωρείται πραγματικά τεράστια.

Η Κύπρος εκπροσωπείται και στα τρία από τα τέσσερα αγωνίσματα από τον Ανδρέα Μιλτιάδη μεταξύ 30 άλλων χωρών. Την Τετάρτη 1η Αυγούστου, ο αθλητής μας θα αγωνιστεί στην Ορεινή ποδηλασία XCO ξεκινώντας δεύτερος στη γραμμή εκκίνησης.

Η τεχνική διαδρομή είναι απόστασης 4,8km και οι άντρες θα διανύσουν 7 στροφές.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αθλητή μας ο οποίος καταθέτει την ψυχή του σε κάθε αγώνα και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ευελπιστούμε ότι θα καταφέρει να κατακτήσει και την κορυφή του βάθρου κερδίζοντας ,γιατί όχι, ακόμη και χρυσό μετάλλιο.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011