Ειδήσεις:
                             

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Καλαθόσφαιρα Ανδρών

30/05/2018 - ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ –ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ

Στην 9η θέση τερμάτισε η Πανεπιστημιακή Εθνική Ομάδα Καλαθόσφαιρας μπροστά από ομάδες όπως το Καζακστάν το Ισραήλ η Κίνα και η Ελλάδα μέσα στα πλαίσια του ISBC (International student basketball cup) γεγονός που αποτελεί σίγουρα επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς τα μεγέθη των χωρών που προαναφέραμε αλλά και την μπασκετική τους παιδεία.


Άλλωστε η Κύπρος κληρώθηκε να αγωνιστεί στον δυσκολότερο όμιλο και βρέθηκε ανάμεσα σε Λευκορωσία (η οποία μάλιστα πέρασε στον μεγάλο τελικό χάνοντας από την πρώτη ομάδα της Ρωσίας με 72-66 ),την δεύτερη ομάδα της Ρωσίας (η Ρωσία παρουσιάστηκε με δύο ομάδες ) η οποία και αυτή με την σειρά της αγωνίστηκε στον μικρό τελικό χάνοντας στις λεπτομέρειες από την Σερβία με 85-81.

Στον πρώτο αγώνα η ομάδα μας αντιμετώπισε την ομάδα της Ρωσίας Ν2 από την οποία χάσαμε με 74 -64 σε ένα αγώνα όμως τον οποίο παλέψαμε μέχρι το τέλος και στον οποίο στείλαμε τα δικά μας μηνύματα για τις δυνατότητες μας και παρά την ήττα, με τον Παναγιώτη Μάρκου να σημειώνει 17 πόντους και τον Σαιμον Μιχαήλ να ακολουθεί με 14.

Στο δεύτερο παιγνίδι απέναντι στην Ελλάδα η ομάδα μας πίστεψε περισσότερο στις δυνατότητες της και πετύχαμε μία σπουδαία νίκη με 72-56 με τον Μάρκου να κάνει μεγάλο παιγνίδι και να πετυχαίνει 22 πόντους με τον Στέφανο Ηλιάδη να ακολουθεί με 13.

Το επόμενο παιγνίδι απέναντι στην Λευκορωσία ήταν καθοριστικό για την πρόκριση μας στην επόμενη φάση και δώσαμε τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά οι Λευκορώσοι των τεραστίων ονομάτων και δυνατοτήτων ήταν καλύτεροι και δίκαια κέρδισαν με 71-51 με τον Σάιμον Μιχαήλ να πετυχαίνει 17 πόντους και να είναι ο κορυφαίος μας παίκτης.
Παρά την ήττα και τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση οι παίκτες μας σε καμία περίπτωση δεν τα έβαλαν κάτω και απέναντι στο Ισραήλ κατάφεραν να πετύχουν μία εξαιρετικά σημαντική νίκη με 70-54 αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι είμαστε εκεί θέτοντες πολύ ψηλούς στόχους.

Η νίκη αύτη μας έφερε αντιμέτωπους στα playoffs για κατάταξη μεταξύ 9ης και 13η θέσης με την ομάδα του Καζαχστάν την οποία κερδίσαμε κατά κράτος και με τον εκπληκτικό Μάρκου να πετυχαίνει 23 πόντους καταφέραμε σχεδόν άνετα να επικρατήσουμε με 72-55 και να τερματίσουμε στην εξαιρετικά τιμητική 9η θέση του τουρνουά μετά από μία μεγάλη και επιτυχημένη διαδρομή.

Την ομάδα μας αποτελούσαν οι Λοϊζίδης, Σολωμού, Χρίστου, Πασιαλή, Γιανναράς, Ηλιάδης Γούγκ, Γεωργίου, Μιχαήλ, Μάρκου Κουμής και Παπαμιχαήλ.

Προπονητής ήταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος με βοηθό τον Νίκο Λαμπρία και Αρχηγό Αποστολής τον Δρ Εύρο Δημοσθένους . Την αποστολή συνόδευσε επίσης ο Φυσιοθεραπευτής Σεραφείμ Κυριακίδης.

Σε δηλώσεις του ο προπονητής μας Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της Εθνικής μας τονίζοντας όμως και αυτός ότι «φανήκαμε άτυχοι στην κλήρωση αφού τοποθετηθήκαμε στον δυσκολότερο όμιλο. Οι εμπειρίες όμως που απέκτησαν οι παίκτες μας από την συμμετοχή τους-συνέχισε -θα βοηθήσει άμεσα και μακροπρόθεσμα και την Εθνική μας στις μετέπειτα υποχρεώσεις της.»

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011