Ειδήσεις:
          ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024                    

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

17/09/2017 - ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΠΕΙ

ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΙ.

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΑ.

ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ.

Απόλυτα επιτυχής μπορεί να χαρακτηριστεί η αποστολή της Κυπριακής αποστολής μέσα στα πλαίσια της 19η Πανεπιστημιάδας η οποία έγινε στο Ταϊπέι από τις 18 μέχρι και τις 30 Αυγούστου 2017 και δικαιολογημένα η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού μπορεί να αισθάνεται περήφανη για το έργο αλλά και τις επιτυχίες των φοιτητών -αθλητών της και σε αυτή την Πανεπιστημιάδα.

Απέναντι σε ένα «σκληρό» και παγκόσμιο ανταγωνισμό αφού οι Παγκόσμιες Πανεπιστημιάδες ανέβασαν εκπληκτικά το επίπεδο τους και μεγάλες χώρες αποστέλλουν πλέον πρωτοκλασάτα ονόματα του Παγκόσμιου Αθλητισμού, με μοναδικό στόχο το χρυσό και την πρωτιά, οι αθλητές μας κατέβαλαν αξιέπαινη προσπάθεια και κατάφεραν να γυρίσουν με σημαντικές διακρίσεις αλλά και με δύο αργυρά μετάλλια.

Η Πανεπιστημιάδα περιλάμβανε 22 αθλήματα όπου για πρώτη φορά μάλιστα είδαμε να εμφανίζονται αθλήματα όπως τα Rollers sports και το Μπιλιάρδο ενώ η Κύπρος συμμετείχε σε 7 αθλήματα με 27 αθλητές.

Στον στίβο λάβαμε μέρος με τις αθλήτριες Ναταλία Ευαγγελίδου η οποία στα 800μ κατετάγη 10η με χρόνο 2.03.92 ενώ στα 1500μ τερμάτισε 6η με 4.21.16. Ο Χρίστος Δημητρίου από την άλλη και στα αντίστοιχα αθλήματα στους άντρες ,στα 800μ κατέλαβε την 32η θέση με χρόνο 1.52.53 ενώ στα 1500μ κατετάγη 34ος με χρόνο 3.55..96 δίνοντας ότι καλύτερο μπορούσε .
Ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης ρίχτηκε στην μάχη της Σφυροβολίας και κατάφερε να περάσει στον τελικό με βολή 65μ.45εκ αλλά στον μεγάλο τελικό λίγο το άγχος, λίγο η ανυπομονησία για το αποτέλεσμα έριξε 3 άκυρες βολές και τερμάτισε στην 11η θέση.

Από την άλλη η Νεκταρία Παναγή μπήκε στο αγώνισμα του άλματος σε μήκος σε εκπληκτική φόρμα και με τεράστια αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητες της.

Στον προκριματικό και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και υπό συνεχή βροχή κάνει άλμα 6 και 14 που της εξασφάλισε συμμετοχή στο τελικό, ανοίγοντας ταυτόχρονα διάπλατα και τις πόρτες της διάκρισης.

Η Νεκταρία Παναγή στον τελικό με άλμα 6 και 42 κατάφερε να κερδίσει τεράστιες αθλήτριες και να ανέβει στο βάθρο του νικητή και των μεταλλίων χαρίζοντας στην Κύπρο μας το αργυρό μετάλλιο και δικαιώνοντας την ίδια και τον πανεπιστημιακό αθλητισμό για την εξαιρετική της παρουσία.

Η σύνθεση και το άκουσμα των ονομάτων στην ομάδα Ταεκβόντο (για όσους γνωρίζουν το άθλημα) μόνο δέος προκαλούσε αφού η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού επέλεξε αθλητές με προσοχή και με Παγκόσμιες επιτυχίες με μοναδικό στόχο την διάκριση.

Η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από την Κυριακή Κουτούκη αποτελεί κυριολεκτικά θρίαμβο αφού ο ανταγωνισμός στο άθλημα αυτό τόσο σε άντρες όσος και σε γυναίκες έχει ανέβει εξαιρετικά ψηλά και η κάθε χώρα έφερε τους καλύτερους που μπορούσε και διέθετε.

Κερδίζοντας κατά σειρά την Βραζιλιάνα Bezerra με 2-1 την καναδή Crystal Lok Yee με 26-5 και την Γερμανίδα Kim Rom στο χρυσό πόντο (το παιγνίδι έληξε ισόπαλο 13-13) πέρασε στον μεγάλο τελικό όπου εκεί συνάντησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης από την Ουκρανία Irina Romoldanova.

Η Κυριακή Κουτούκη έδωσε μία εξαιρετική μάχη και δικαιούτο πέρα για πέρα το χρυσό ,το οποίο όμως έχασε στις λεπτομέρειες σχεδόν με την λήξη του χρόνου με 5-3 … Αν και στεναχωρηθήκαμε για την εξέλιξη αυτή πολύ σύντομα αναλογιζόμενοι τα μεγέθη των αντιπάλων μας ανακάμψαμε και το πανηγυρίσαμε όπως αρμόζει να πανηγυρίζεις σε μία νίκη και ένα παγκόσμιο τίτλο.

Από την άλλη, Ειρήνη Πασιουλή, Δημήτρης Μουστάκας ,Γιώργος Κακουρής (έχασε στα σημεία ) Ιωάννης Πηλαβάκης (έχασε με κτύπημα στο τέλος ) και Δέσποινα Πηλαβάκη (αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό) μπορεί να μην κέρδισαν μετάλλια αλλά δικαίωσαν πέρα για πέρα τις προσδοκίες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού για τις επιλογές της αφού η Κύπρος κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του αθλήματος με ιδιαίτερο σεβασμό από όλους τους αντιπάλους.

Με μεγάλες προσδοκίες ριχτήκαμε όμως και στην μάχη στην Ενόργανη Γυμναστική με δύο κορυφαίους αθλητές μας τον Μάριο Γεωργίου και τον Ηλία Γεωργίου.

Ένας τραυματισμός την πρώτη μέρα δεν άφησε τον Ηλία Γεωργίου να κάνει αυτά που ξέρει και μπορεί αφήνοντας τον στην 25η θέση τόσο στο σύνθετο ατομικό όσο και στο μονόζυγο.

Από την άλλη ο Μάριος Γεωργίου μπαίνοντας πολύ δυνατά στα αγωνίσματα τόσο στο σύνθετο (15η θέση) όσο και στο μονόζυγο –ιδιαίτερα στο μονόζυγο – πήρε την εξαιρετικά τιμητική 6η θέση μπροστά από αρκετά μεγαθήρια του αθλήματος αποδεικνύοντας την ανοδική του πορεία στον παγκόσμιο χάρτη των σχετικών αθλημάτων ανοίγοντας και αυτός λογαριασμό για διεθνής διακρίσεις με την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού αφού το μέλλον του ανήκει.

Στο εξαιρετικά τεχνικό και δύσκολο (και «άγνωστο» σχετικά άθλημα για τους Κύπριους) ο ξιφομάχος μας Αλεξάντερ Αντρέας Ττοφαλλίδης με το καλημέρα θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Αχμέτοφ τον οποίο κέρδισε, αλλά στην συνέχεια έπεσε στον Τσιουτσιουκάλοφ από τον οποίο έχασε με δυσκολία και αποκλείστηκε. Να σημειώσουμε ότι ο Τσιουτσιουκάλοφ ήταν τελικά αυτός ο οποίος κέρδισε και το χρυσό μετάλλιο στην διοργάνωση.
Στον τζούντο ο Φειδίας Κονναρής χάνει με golden score και αποκλείεται από την συνέχεια μετά από ένα εξαιρετικό αγώνα αφήνοντας μας λίγο την πίκρα της «αδικίας» αφού τα είχε δώσει όλα κυριολεκτικά στον αγώνα και πάλεψε παλληκαρήσια.

Αποκλεισμό είχαμε και στο τένις αφού ο τενίστας μας Χριστόφορος Κωνσταντίνος λύγισε κάτω από πιο έμπειρους και δυνατούς αντιπάλους και έχασε ,κερδίζοντας όμως πολλές εμπειρίες και εικόνες ανταγωνισμού.
Τέλος η Κύπρος έλαβε μέρος και σε ένα ομαδικό άθλημα ,αυτό του Βόλεϊ όπου κατέλαβε την 20η θέση αφού σε αγώνες κατάταξης κέρδισε την Χιλή στον τελευταίο μας αγώνα και κατετάγη 20η (και ενώ είχε πλησιάσει πολύ να περάσει στους 16 της διοργάνωσης ) , θέση που δεν άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή μας κ Κουτουλέα αφού πιστεύει πολύ σε αυτή την ομάδα και ήθελε κάτι περισσότερο .

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι η Κύπρος στην πρώτη φάση των ομίλων κληρώθηκε με εξαιρετικά δύσκολες ομάδες όπως η Αργεντινή ο Καναδάς η Ελβετία τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Ιράν το οποίο μάλιστα στο τέλος κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο παρουσιάζοντας μία ομάδα ψηλών προδιαγραφών.

Η ομάδα μας από τον όμιλο της κατάφερε να κερδίσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 3-1 σετ (23-25, 25-23 25-23 25-23 )και αν δεν έχανε από νωρίς στο τουρνουά με τραυματισμούς δυο βασικούς πετοσφαιριστές μας, τους Προδρόμου και Καλαφάτη, θα μπορούσε να διεκδίκηση μία θέση στους δεκαέξι αφού έστω και με σημαντικές απώλειες ήταν σε όλα τα παιγνίδια πολύ ανταγωνιστική (χρειαζόταν μόνο μία νίκη ακόμα ) και αυτός είναι και ο λόγος για την γλυκόπικρη γεύση στο τέλος .

Σε καμία όμως των περιπτώσεων δεν υπάρχει χώρος για απογοητεύσεις από αυτή την ομάδα που το μέλλον της ανήκει και τουρνουά σαν αυτό αποτελούν σημαντικότατες ευκαιρίες για να αποκτήσουμε εμπειρίες και να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμη ψηλότερα.

Αυτό το περισσότερο που ήθελε ο προπονητής μας είμαστε σίγουροι ότι έρχεται αφού είναι μια νέα ομάδα με μεγάλα ταλέντα και χρειάζονται χρόνο προσαρμογής.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο αθλητής μας Γαβριήλ Γεωργίου βρέθηκε στην πρώτη 5αδα των καλύτερων σκόρερ της διοργάνωσης κάτι που από μόνο του λέει πολλά για το ταλέντο των παικτών μας αλλά και την εξαιρετική προοπτική την οποία ήδη σκιαγραφούν από μόνες τους οι εμφανίσεις τους.

Σε αυτή την ομάδα συμμετείχαν οι αθλητές:

Χαραλαμπίδης Νικόλας
Γεωργίου Γαβριήλ
Παναγιωτίδης Αυγουστίνος
Σαββίδης Αυγουστίνος
Χρυσοστόμου Ανδρέας
Σπύρου Ανδρέας
Αναστασιάδης Αλέξανδρος
Αναστασιάδης James
Ποχάνης Δημήτρης
Καλαφάτης Κώστας
Προδρόμου Χρήστος
Ζικάκης Γεώργιος

Η τεράστια επιτυχία μας στοιχειοθετείτε από το γεγονός και μόνο ότι ο ανταγωνισμός και το επίπεδο του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού την τελευταία δεκαετία ανέβηκε πάρα πολύ και δεν είναι τυχαίο που αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς λαμβάνουν μέρος σε αυτό αφού ο ανταγωνισμός για την πρωτιά κυρίως ανάμεσα στις μεγάλες χώρες είναι δεδομένος, ενώ πολλές εκ των επιδόσεων αγγίζουν τα παγκόσμια ρεκόρ.

Από την άλλη ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα αθλητών οι οποίοι τα επόμενα χρόνια μονοπωλούν το ενδιαφέρον του παγκόσμιου αθλητισμού και μέσα από αυτόν αποκτούν εμπειρίες και γνώσεις αλλά και δύναμη για να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετύχουν ακόμη ψηλότερες επιδόσεις.

Η Κύπρος αν και μικρή χώρα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλες ακόμη και πολύ μεγαλύτερες χώρες σε επιτυχίες, τηρουμένων πάντα των αναλογιών και ο πανεπιστημιακός αθλητισμός μας συνηθίζει σε μεγάλες επιτυχίες μέσα από την εξαιρετικά καλή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται σε όλη την διάρκεια του χρόνου.

Τα αποτελέσματα αποτελούν το καλύτερο κριτήριο για την δουλειά που γίνεται και μέσα από αυτές τις επιτυχίες ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός και η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού θα συνεχίσουν να κτίζουν πάνω στους ταλαντούχους φοιτητές – αθλητές μας για ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011