Ειδήσεις:
                             

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

01/10/2016 - ΑΡΓΥΡΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΡΕΑ ΜΑΚΡΗ

ΑΡΓΥΡΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΡΕΑ ΜΑΚΡΗ

6TH WORLD UNIVERSITY SHOOTING SPORTS CHAMPIONSHIP 2016
11TH - 18TH September 2016, Bydgoszcz Poland

ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
ΑΡΓΥΡΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΡΕΑ ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ 2Η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Άλλη μία τεράστια επιτυχία κατέγραψε ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός σε παγκόσμιο επίπεδο,,(δια μέσου αυτή την φορά του αθλήματος της Σκοποβολής) που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Πολωνία αφού οι αθλητές μας που αγωνίζονται στο αγώνισμα του ΤΡΑΠ κατέλαβαν την Δεύτερη Θέση στο Ομαδικό, ενώ ο Αντρέας Μακρής στη μάχη του με το Χρυσό έχασε απλά στις λεπτομέρειες (έχασε το Χρυσό μόλις για ένα δίσκο) και κατετάγη Δεύτερος κερδίζοντας το Αργυρό Μετάλλιο πίσω από τον αθλητή του Λουξεμβούργου αλλά χαρίζοντας στην Κύπρο με την εκπληκτική του εμφάνιση και την δεύτερη θέση στο ομαδικό, μαζί βεβαίως με τους συναθλητές του Χριστόφορο Κωνσταντινίδη (13η θέση-113 δίσκοι ) και Nihat Akterzi (14η θέση - 113 δίσκοι).

Ο αγώνας που έδωσε ο Αντρέας Μακρής ήταν εντυπωσιακός αλλά στην τελευταία μάχη για το χρυσό έχασε ένα δίσκο ο οποίος τελικά του στοίχησε την πρώτη θέση, χωρίς αυτό όμως σε καμία περίπτωση να μειώνει την τεράστια για άλλη μία φορά επιτυχία του αθλητή μας αλλά και γενικότερα όλων των σκοπευτών μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο ομαδικό η Κύπρος κατετάγη 2η με 344 επιτυχίες πίσω από την πανίσχυρη Ιταλία η οποία κατετάγη πρώτη με μόλις 348 επιτυχίες, διαφορά που με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να υπερκαλύψουμε.

Στο ομαδικό προσμετρήθηκαν οι επιτυχίες του Αντρέα Μακρή (118) αλλά κι οι επιτυχίες των συναθλητών του Χριστόφορου Κωνσταντινίδη (113 επιτυχίες-13η θέση ) και Nihat Akterzi (113 επιτυχίες -14η θέση) και σύνολο 344 επιτυχιών.

Η μικρή Κύπρος με τις τεράστιες δυνατότητες ,η οποία κατετάγη μπροστά από χώρες όπως η Ινδία, η Σλοβακία και η διοργανώτρια χώρα Πολωνία απέδειξε για άλλη μία φορά την δυναμική των αθλητών μας.

Από την άλλη η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού δικαιούστε να υπερηφανεύεται και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία αφού όχι μόνο στηρίζει τους αθλητές όλων των αθλημάτων, αλλά μέσα από δύσκολες οικονομικές συνθήκες φροντίζει να δίνει δυναμικά το παρόν της και συμμετέχει ενεργά με όσους περισσότερους αθλητές μπορεί σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα καταγράφοντας τεράστιες επιτυχίες παγκόσμιου βεληνεκούς.

Στην μάχη των μεταλλίων ρίχνονται όμως από σήμερα και οι αθλητές στου ΣΚΗΤ Σωτήρης Αντωνίου, Μενέλαος Μιχαηλίδης και Γιώργος Καζάκος και το ταξίδι στο όνειρο μπορεί να συνεχιστεί αφού όλοι οι αθλητές μας διαθέτουν ταλέντο και ικανότητες και μπορούν να διακριθούν κερδίζοντας εκ νέου μετάλλια και παγκόσμιο σεβασμό.
-----------------------------------------------------------------------

6TH WORLD UNIVERSITY SHOOTING SPORTS CHAMPIONSHIP 2016
11TH - 18TH September 2016, Bydgoszcz Poland

ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΤΗΣ ΓΥΡΙΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 6Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ

Με δύο αργυρά μετάλλια και ένα χάλκινο, επέστρεψε η αποστολή μας από την Πολωνία όπου έλαβε μέρος στο 6ο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σκοποβολής 2016 και η συγκομιδή μας αποτελεί ακόμη ένα θρίαμβο του Κυπριακού Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και της Σκοποβολής ειδικότερα.

Η καλή μέρα φάνηκε από τον Αντρέα Μακρή (2ος με 118 επιτυχίες ) ο οποίος πέρασε στον τελικό στο ΤΡΑΠ και έχασε το χρυσό στις λεπτομέρειες αλλά η κατάκτηση του αργυρού διόλου δεν μας χάλασε αφού απέναντι σε μεγαθήρια του παγκόσμιου αθλητισμού καταφέραμε να βρισκόμαστε ανάμεσα στους κορυφαίους.

Μαζί δε με τις προσπάθειες των συναθλητών του Χριστόφορου Κωνσταντινίδη (13η θέση με 113 επιτυχίες ) και Nihat Akterzi (14η θέση με 113 επιτυχίες ) έφεραν την Κύπρο στην δεύτερη θέση στο ομαδικό με 344 επιτυχίες πίσω από την Ιταλία η οποία είχε 348 κερδίζοντας έτσι και πάλι το αργυρό μετάλλιο.

Στο ΣΚΗΤ οι Μενέλαος Μιχαηλίδης (5ος με 118 επιτυχίες ), και Γιώργος Καζάκος (9ος με 116 επιτυχίες) και Σωτήρης Αντωνίου (10ος με 115 επιτυχίες) έδωσαν φοβερή μάχη με τον Μενέλαο Μιχαηλίδη να περνά στον τελικό όπου όμως κατετάγη τελικά πέμπτος .

Η συνολική όμως παρουσία και των τριών αθλητών μας οδήγησε την Κύπρο στην Τρίτη θέση στο ομαδικό του ΣΚΗΤ και έτσι πήραμε ακόμη ένα μετάλλιο το οποίο και πανηγυρίστηκε έντονα από την Κυπριακή αποστολή αφού οι αντίπαλοι μας ήταν οι κορυφαίοι της παγκόσμιας σκοποβολής και στα δύο αθλήματα.

Μπροστά μάλιστα από Ιταλία, Πολωνία αλλά και Ινδία, χώρες οι οποίες διακρίνονται για τους αθλητές τους και με την επιτυχία, κάτω από αυτά τα δεδομένα, να παίρνει νέες διαστάσεις.

Την αποστολή συνόδευαν οι κ.κ. Εύρος Δημοσθένους σαν αρχηγός της αποστολής και ο Μιχάλης Κατζιανής σαν Συνοδός/Προπονητής.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011