Ειδήσεις:
                             

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - Καλαθόσφαιρα Ανδρών

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΑ ΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2022-2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΝΤΡΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2022-2023

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού ΚΟΠΑ προκηρύσσει για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 το Παγκύπριο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Αντρών που αρχίζει στις 18 Οκτωβρίου 2022.


2. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Όπου οι πρόνοιες της παρούσας προκήρυξης συγκρούονται με πρόνοιες του Καταστατικού της ΚΟΠΑ, οι πρόνοιες του Καταστατικού είναι επικρατέστερες και έχουν εφαρμογή.


3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα Πανεπιστήμια μέλη της ΚΟΠΑ:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
FREDERICK UNIVERSITY


4. ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Οι ταυτότητες θα εκδίδονται από την ΚΟΠΑ σύμφωνα τους κανονισμούς Εγγραφών/Μεταγραφών Αθλητών-Αθλητριών 2 και 3.

Το Δικαίωμα έκδοσης ταυτοτήτων θα ανέρχεται στα 7 ευρώ για την κάθε ταυτότητα και καταβάλλετε πριν από την έκδοση των ταυτοτήτων.


5. ΓΗΠΕΔΑ

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στα γήπεδα που θα δηλώνουν οι ομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ομοσπονδίας επιφυλάσσει το δικαίωμα να επιτρέψει τη χρήση και άλλων γηπέδων που θα εγκρίνει κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος.

6. ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΜΑΔΩΝ

Όλες οι ομάδες οφείλουν να ανακοινώσουν στην Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΚΟΠΑ τα δύο χρώματα της Ομάδας τους.

Οι στολές πρέπει να είναι ομοιόμορφες και με αριθμούς. Παίκτρια η ομάδα που δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό αυτό δεν θα αγωνίζεται.


7. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

7.α. ΑΓΩΝΕΣ

Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων. Κάθε ομάδα θα δώσει δύο αγώνες ένα στην έδρα της και τον άλλο στην έδρα της αντίπαλης ομάδας.

Πρωταθλήτρια θα αναδειχτεί η ομάδα που θα έχει συνολικά τους περισσότερους βαθμούς.

7.β. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η νικήτρια ομάδα σε κάθε αγώνα παίρνει δύο (2) βαθμούς και η ηττημένη ένα (1)

Σε περίπτωση ισοπαλίας, δίνονται πεντάλεπτες παρατάσεις μέχρι να ανακηρυχθεί νικητής.

7.γ. ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Η κατάταξη των ομάδων του ομίλου γίνεται με βάση τη βαθμολογία όπως αναφέρεται πιο πάνω στο άρθρο 8.β.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων θα ληφθεί υπόψη το αποτέλεσμα στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας περισσοτέρων ομάδων θα ληφθεί υπόψη η διαφορά πόντων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν και η ομάδα με την καλύτερη διαφορά πόντων πλεονεκτεί έναντι των άλλων ομάδων.

Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας τότε για σκοπούς κατάταξης λαμβάνεται υπόψη η διαφορά των πόντων (πόντοι υπέρ πλην πόντοι κατά) σε όλους τους αγώνες. Αν και πάλι η διαφορά είναι ίδια τότε τη ψηλή θέση παίρνει η ομάδα που σημείωσε τους περισσότερους πόντους αν και πάλι η διαφορά είναι ίδια την πιο ψηλή θέση παίρνει η ομάδα που δέχθηκε τους λιγότερους πόντους, αν και πάλι η διαφορά είναι ίδια γίνεται κλήρωση.


7.δ. ΧΡΟΝΟΣ / ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ.

Αγωνιστική μέρα θα είναι Πέμπτη Η ώρα έναρξης των αγώνων θα καθορίζεται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ομοσπονδίας δύναται να τροποποιεί την αγωνιστική μέρα κατά την κρίση της, οφείλει όμως να ειδοποιεί κατάλληλα και έγκαιρα όλους τους ενδιαφερομένους.

7.ε. ΕΠΑΘΛΑ

Το Πρωτάθλημα αθλοθετείται με κύπελλο για την πρωταθλήτρια ομάδα και μετάλλια για τις παίκτριες των τριών πρώτων ομάδων.

7. στ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Το Δικαίωμα Συμμετοχής καθορίζεται στο ποσό των €800 (οκτακόσια ευρώ).

Το πιο πάνω ποσό συμπεριλαμβάνει και τα έξοδα του πρωταθλήματος.


8. ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΑ

Απαγορεύεται η αναβολή αγώνα που έχει οριστεί έστω κι αν οι ενδιαφερόμενες ομάδες συμφωνούν για την αναβολή.

Αναβολή αγώνα εντούτοις είναι δυνατό να επιτραπεί σύμφωνα με το άρθρο «15 Αναβολή Αγώνος» του «Περί Πρωταθλημάτων Γενικοί Κανονισμοί» της ΚΟΠΑ.


9. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

9.α. ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
Οι διαιτητές και κριτές των αγώνων του Πρωταθλήματος ορίζονται από την οικεία Επιτροπή Διαιτησίας και/ή αρμόδια Επιτροπή κάθε αθλήματος και/ή υπεύθυνης για το κάθε άθλημα αθλητικής Ομοσπονδίας.

9.β. ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι παρατηρήσεις των διαιτητών στα φύλλα αγώνων πρέπει να είναι σαφείς και ευανάγνωστες.

Οι διαιτητές οφείλουν να αποστέλλουν το φύλλο αγώνα μετά το τέλος τους παιγνιδιού με viber στο τηλέφωνο 99599376 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο cusf@cytanet.com.cy παραδίδουν το φύλλο αγώνα στα γραφεία της ΚΟΠΑ μέσα στην επόμενη μέρα του αγώνα.

9.γ. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Η υποβολή ενστάσεως διέπεται από το άρθρο «20 Ενστάσεις» του «Περί Πρωταθλημάτων Γενικοί Κανονισμοί».

10.ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η ΚΟΠΑ (και εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες) έχουν το δικαίωμα για συλλογή και χρησιμοποίηση φωτογραφικού και βιντεογραφικού υλικού από τις εκδηλώσεις και αγώνες της και όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτούς ρητώς συγκατατίθενται και/ή οφείλουν να συγκατατίθενται προς τον σκοπό αυτό.

Νοείται ότι τόσο η Ομοσπονδία όσο και οι συνεργάτες λαμβάνουν όλα τα μέτρα για συμμόρφωση με τις πρόνοιες της νομοθεσίας Περί Προστασίας.

11. ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος αναμένει από όλους τους παίκτες, προπονητές, διαιτητές και λοιπούς υπευθύνους των ομάδων εργαστούν και να διαγωνιστούν φιλότιμα, μέσα σε αθλητικά πλαίσια και με την επίδειξη ανώτερου φίλαθλου πνεύματος να συντελέσουν στη εξύψωση του αθλήματος της Καλαθόσφαιρας μεταξύ των φοιτητών του τόπου μας.

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την πλήρη και αυστηρή εφαρμογή όλων των προνοιών του Καταστατικού της ΚΟΠΑ και του Εσωτερικού Κανονισμού που σχετίζονται με την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

Η ΚΟΠΑ εύχεται τέλος σε όλους “ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ”

 

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011