Ειδήσεις:
          ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024           .          

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Πετόσφαιρα Ανδρών

20/06/2023 - Στο καλό Μιχάλη. ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ !

Με βαθύτατη θλίψη και συγκλονισμό η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού ανακοινώνει τον θάνατο του προέδρου της Δόκτορα Μιχάλη Κρασιά ο οποίος έφυγε από την ζωή σήμερα 20 Ιουνίου σε ηλικία 64 χρόνων μετα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Έφυγε με αξιοπρέπεια και περήφανος όπως αξιοπρεπής και περήφανος ήταν σε όλη του την ζωή.

Ο Δόκτορ Μιχάλης Κρασιάς ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών τον χώρο του Πανεπιστημιακού αθλητισμού- και όχι μόνο -έφυγε αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο σαν παρακαταθήκη.

Ο Μιχάλης Κρασιάς αποφοίτησε από το τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στο άθλημα της Πετόσφαιρας και είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην «Θεωρία και Μεθοδλογίατης φυσικής αγωγής και της Αθλητικής προπόνησης» από την Εθνική Ακαδημίας της Σόφιας.

Την αγάπη του για την πετόσφαιρα την πιστοποίησε πολύ νωρίς αφού σαν πετοσφαιριστής είχε εξαιρετικές παρουσίες σε ομάδες όπως το ΑΠΟΕΛ την Ολυμπιάδα Νεαπόλεως και τον Αχιλλέα Καιμακλίου αλλά και στην Ελλάδα με την φανέλα του Πανιωνίου.
Στην πορεία της πετοσφαιρικής του καριέρας ο Μιχάλης Κρασιάς ανάλαβε το πόστο του ομοσπονδιακού μας προπονητή ενώ συνέχισε την προπονητική του καριέρα για 18 και πλέον συναπτά έτη (από το 1985 μέχρι και το 2003).

Ο Δόκτορας Μιχάλης Κρασιάς λάτρης και του κλασικού αθλητισμού συμμετείχε με τεράστια επιτυχία και στο αγώνισμα των 400μ με την κατάκτηση μάλιστα της 2ης θέσης σε Πανελλήνιους αγώνες σαν επιστέγασμα της μεγάλης του πορείας και σε αυτό το άθλημα.

Με την επιτυχία συναντιέται όμως ο Μιχάλης Κρασιάς και στην χειροσφαίριση την οποία επίσης υπηρέτησε με τεράστια επιτυχία τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Σαν προπονητής του Cyprus college στις γυναίκες καταγράφει πέντε συνεχόμενες κατακτήσεις πρωταθλημάτων ,από το 1987 μέχρι και το 1993.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σαν υπεύθυνος του Αθλητικού Κέντρου αλλά και σαν πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού ο Δόκτορας Μιχάλης Κρασιάς αναβαθμίζει με τις γνώσεις του τον Πανεπιστημιακό αθλητισμό ο οποίος επιδεικνύει εκπληκτικές για τα μεγέθη της Κύπρου επιτυχίες, εισπράττοντας τον θαυμασμό αντιπροσωπειών από χώρες με τεράστια μεγέθη και επιτυχίες και την τοποθετεί με τον καλύτερο τρόπο στον χάρτη του παγκόσμιου Πανεπιστημιακού αθλητισμού και αποδοχή από ολόκληρο τον Πανεπιστημιακό αθλητικό κόσμο.

Οι επιτυχίες των αθλητών- φοιτητών/τριων μας με την εξαιρετική οργάνωση και καθοδήγηση της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού με επικεφαλή τον Δόκτορα Μιχάλη Κρασιά κυριολεκτικά απογειώνεται.

Τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει και τα ηνία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας (ΚΟΠΕ) παίρνοντας σκυτάλη από άξιους προέδρους με στόχο να την ανεβάσει ακόμη περισσότερο και παρά το σύντομο της παρουσίας του εκεί καταφέρνει να καταγράψει εκπληκτικές επιτυχίες αναβαθμίζοντας κυρίως τις Εθνικές ομάδες τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες και δίνοντας όλη την αρμόζουσα προσοχή για υποδομές στα νεαρά παιδιά στα οποία πίστευε απόλυτα γιατί θεωρούσε, έχοντας απόλυτο δίκιο ,ότι εκεί ανήκει και το μέλλον της Κυπριακής πετόσφαιρας τόσο σε άντρες όσο και στις γυναίκες.

Μέλος του Εκτελεστικού συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής επιτροπής , Γ.Γ.της ομοσπονδίας Χάντμπολ ,Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού ,Τεχνικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού ,Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομιακής αρχής Κύπρου ,Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Κύπρου ,Πρόεδρος Οργανωτικών επιτροπών Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών αγώνων ,Αρχηγός αποστολών σε Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές Πανεπιστημιάδες , σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο Δόκτορας Μιχάλης Κρασιάς από όποιο πόστο και αν λειτουργούσε είχε να επιδείξει εξαιρετικό και σημαντικό έργο.
Ο Δόκτορας Μιχάλης Κρασίας ,Ο Μιχάλης ο φίλος ο συνεργάτης ο Άνθρωπος φεύγει αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητο έργο και η απώλεια για τον Κυπριακό αθλητισμό είναι τεράστια.

Αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή του για την ανάπτυξη του αθλητισμού και το έργο του θα μείνει για πάντα ανεξίτηλο αλλά και φάρος για τις επόμενες γενιές.

Ο Μιχάλης ήταν ενεργό μέλος και της κοινωνίας μας με τεράστια προσφορά και φιλανθρωπικό έργο ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με το κόμμα της ΔΗΠΑ έχοντας αποκλειστικό στόχο να προσφέρει στον αθλητισμό και την κοινωνία και μέσα από την πολιτική.

Για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να εργαστούμε μαζί του και να γνωρίσουμε το έργο του από κοντά νοιώθουμε περήφανοι σίγουροι και γεμάτοι.

Για όλους εμάς που είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε και σαν Άνθρωπο έχουμε το δικαίωμα να είμαστε συντετριμμένοι γιατί και σαν Άνθρωπος ήταν τεράστιος ,γεμάτος κατανόηση και συμπόνοια .
Το ΔΣ και όλο το προσωπικό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού εκφράζει στην οικογένεια του ,στην σύζυγο του Μαρίνα και τα παιδιά του Γιώργο και Ιωάννα την βαθύτατη θλίψη του.

Στο καλό Μιχάλη
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ !


πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011