Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, 2018


Ειδήσεις:
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019                              

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Καλαθόσφαιρα Γυναικών

15/11/2018 - ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018– 2019

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018– 2019

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 38-56
Πολύ δυνατά μπήκαν στο παρκέ τα κορίτσια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και με ένα γρήγορα σερί 9-16 πήραν κεφάλι στο σκορ και δεν γύρισαν ποτέ πίσω….
Παίζοντας πολύ δυνατά στην άμυνα αλλά και με συντονισμένες ενέργειες στην επίθεση τα κορίτσια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έδειχναν να θέλουν την νίκη περισσότερο και συνεχίζοντας συγκεντρωμένα μέχρι και το τελευταία σφύριγμα πήραν ακόμη μία σπουδαία και μεγάλη νίκη επί ενός πολύ δύσκολου αντιπάλου.
Το αποτέλεσμα του Πρώτου μέρους (18-28) αλλά και η εικόνα μέσα στο γήπεδο σκιαγραφούσε τον νικητή αλλά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους τα μάτια μας είδαν πολλά …. Σε κάτι όμως που τα κορίτσια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δεν συμφώνησαν ποτέ και συνεχίζοντας να αγωνίζονται πολύ συγκεντρωμένα σε άμυνα και επίθεση κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον θρίαμβο τους με 38-56 παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικούπίνακα με 2 στις 2 νίκες και 4 βαθμούς.
-------------------------------------------------------------------------------------

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 31-24

Μεγάλης σημασίας νίκη πέτυχε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πάνω στο βασικό του αντίπαλο για τον τίτλο Πανεπιστήμιο Κύπρου μετά από ένα πολύ δυνατό παιγνίδι.

Το παιγνίδι λόγο της σημασίας του αλλά και του μεγάλου άγχους των παικτών και των δύο ομάδων αφού τα μεταξύ των δύο πανεπιστημίων παιγνίδια αποτελούν πάντα ντέρμπι δεν ανέβηκε στα επίπεδα των δυνατοτήτων των παικτριών αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν παίχτηκε ένα πολύ δυνατό και αμφίρροπο παιγνίδι αφού και οι δύο ομάδες κυνήγησαν την νίκη με μεγάλη θέληση και πάθος .
Στο ημίχρονο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ήταν μπροστά με 20-16 και η συνέχεια ήταν συγκλονιστική αφού οι παίκτριες και των δύο ομάδων τα έδωσαν όλα για την νίκη με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να επικρατεί τελικά με 31-24 και να παίρνει προβάδισμα στο δύσκολο και απρόβλεπτο φετινό πανεπιστημιακό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας γυναικών.
Τα δεκάλεπτα 13-10 209-16 29-30 31-24
------------------------------------------------------------------------------

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 49-39

Στο πρώτο δεκάλεπτο μπορεί να πει κανείς όσο και να ακούγεται παράδοξο ότι κρίθηκε το παιγνίδι αφού σε αυτό το διάστημα οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου με ένα επί μέρους σκορ 21-6 (σκορ Α δεκαλέπτου)καθόρισαν και τον νικητή.
Μπαίνοντας πολύ δυνατά στον αγώνα και πριν καλά καλά ζεσταθούν οι «μηχανές» της αντιπάλου τους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου οι παίκτριες των γηπεδούχων κατάφεραν να πάρουν μία μεγάλη διαφορά 15 πόντων (21-6)
Στο Β δεκάλεπτο ήταν η σειρά των παικτριών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου να πάρουν τα ηνία στο σκοράρισμα και κατάφεραν να μειώσουν μετά από ένα επί μέρους σκορ 7-12 την διαφορά σε 10 πόντους κλείνοντας το ημίχρονο με 28-18.
Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα στον αγωνιστικό χώρο . Από την μία το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσπαθούσε να κρατήσει την διαφορά και από την άλλη το Ευρωπαϊκό να γυρίσει τον αγώνα προσφέροντας εκπληκτικό θέαμα στους φίλους της Πανεπιστημιακής Καλαθόσφαιρας.
Τα επί μέρους σκορ 12-12 (40-30) στο τρίτο δεκάλεπτο και 9-9 (49-39) στο τέταρτο δεν ήταν αρκετά για να αλλάξουν την ροή του παιγνιδιού και έτσι το πανεπιστήμιο Κύπρου πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό εξαιρετικά ενδιαφέρον Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Γυναικών, νίκη που κτίστηκε από την πρώτη περίοδο σε ένα κατά τα άλλα ισοδύναμο παιγνίδι από δύο εξαιρετικές ομάδες.
Η συνέχεια αναμένεται με πολλή ενδιαφέρον και … ανταγωνισμό.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011