Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, 2018


Ειδήσεις:
          ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018                    

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Beach Volley Ανδρών

28/04/2017 - BEACH VOLLEYBALL ΑΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEYBALL ΑΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το Σάββατο 29 Απριλίου το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Beach Volleyball δήλωσε για ακόμη μία φορά όχι απλά παρόν, αλλά με την τεράστια συμμετοχή και το αστείρευτο ταλέντο των φοιτητών –αθλητών μας (τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες ) καθιέρωσε τους αγώνες ανάμεσα στις συνειδήσεις των Πανεπιστημίων και των αθλητών σαν μία εκ των κορυφαίων εκδηλώσεων των Πανεπιστημιακών Πρωταθλημάτων προδιαγράφοντας παράλληλα και το μέλλον του αθλήματος .

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τα πανεπιστήμια μας και βέβαια οι αθλητές τους έχουν να επιδείξουν τα τελευταία χρόνια σημαντικές επιτυχίες σε μεγάλες διοργανώσεις Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου επιπέδου .

Το ραγδαία εξελισσόμενο και εκπληκτικό άθλημα του Beach Volleyball δεν θα μπορούσε να μην συγκινήσει τους ταλαντούχους νεαρούς αθλητές μας και το επίπεδο των επιδόσεων τους αποδεικνύει του λόγου το αληθές .

Οι αγώνες που άρχισαν νωρίς το πρωί (8 και 30) κράτησαν μέχρι και αργά το απόγευμα (18.00) όπου οι τελικοί αποτέλεσαν το επιστέγασμα των προσπαθειών αλλά και της αγωνιστικότητας των αθλητών οι οποίοι έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν για τον τίτλο.
Στους άντρες το Frederick University με τους Γαβριήλ Γεωργίου και Κώστα Καλαφάτη κέρδισαν στον μεγάλο τελικό τους Ματθαίο Αβερκίου και Ευαγόρα Χριστοφίδη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και πανηγύρισαν έξαλλα τον μεγάλο τίτλο με 21-6 και 21-17 .

Στον μικρό τελικό οι Νίκος Δημητρίου και Κύριλλος Φαρχάν επίσης του πανεπιστημίου Frederick (2η ομάδα) κέρδισαν τους Μιχάλη Δημητριάδη και Αλέξανδρο Βρυωνίδη του πανεπιστημίου Κύπρου (2η ομάδα) με επίσης 2-0 σετ κατακτώντας την 3η και 4η θέση αντίστοιχα ενώ την 5η θέση στους άντρες κατέλαβαν οι Σάββα Κωνσταντίνος και Γιάννη Μηνάς επίσης του Πανεπιστημίου Κύπρου .

Την 6η θέση κατάλαβαν οι Αλέξανδρος Καφίζας και Κωνσταντίνος Γεωργίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και στην 7η θέση βρέθηκαν οι Αντρέας Σπύρου και Αντρέας Κουλέντης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας .

Τεράστιο ενδιαφέρον είχαν όμως και τα παιγνίδια των γυναικών όπου οι αθλήτριες μας επέδειξαν εξαιρετικές αρετές και προκάλεσαν τον θαυμασμό των παρευρισκόμενων για το ταλέντο και το πάθος τους .

Στους αγώνες την πρώτη θέση κατέλαβαν η Βασιλική Χαραλάμπους και Γεωργία Μαραγκού του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, οι οποίες στον μεγάλο τελικό κέρδισαν τις Έλενα και Χριστίνα Μαραγκού του Πανεπιστημίου Κύπρου με 21-17 και 21-17 κατακτώντας τον τίτλο μετά από ένα εξαιρετικό παιγνίδι ενώ την 3η θέση κατέλαβαν το δίδυμο Νικολίνα Σπύρου. Την 4η και την 5η θέση κατέλαβαν η Αγγέλα Λιάτσου και Αφροδίτη Δαυίδ του Πανεπιστήμιου Κύπρου και η Ραφαέλα Οικονομίδου με την Αλεξία Ανδρέου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αντίστοιχα.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στην Εταιρεία των ενεργειακών ποτών RED BULL για την πολύτιμη συνεισφορά της στην διοργάνωση.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011