Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, 2018


Ειδήσεις:
          ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018                    

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Καλαθόσφαιρα Ανδρών

05/05/2017 - ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ….ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΝΤΡΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 74-71

Πανάξια πανηγυρίζει ένα ακόμη τίτλο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Αντρών και μάλιστα μετά από μία εκπληκτική και αήττητη πορεία κερδίζοντας στο τελευταίο παιγνίδι τον μεγάλο του αντίπαλο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στον αγώνα που τα είχε όλα.

Ανατροπές, πάθος δύναμη ένταση και στο τέλος πανηγυρισμοί . Το παιγνίδι ήδη πριν ακόμη αρχίσει είχε χαρακτηριστεί σαν ένα τεράστιο ντέρμπι αφού το αποτέλεσμα του θα έκρινε ουσιαστικά και τον τίτλο.

Προερχόμενο από νίκη από το πρώτο παιγνίδι με 77-71 το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ήξερε ότι δεν έπρεπε να χάσει η αν θα έχανε θα έπρεπε η διαφορά να είναι λιγότερη από 6 πόντους αν ήθελαν να κατακτήσουν τον τίτλο και οι παίκτες του μπήκαν στον αγώνα πολύ αγχωμένοι.

Διαβάζοντας αμέσως το παιγνίδι οι παίκτες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου πήραν προβάδισμα με 10-17 προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις του αλλά …ως εκεί.

Πεισμωμένοι και προ του φάσματος να τα χάσουν όλα οι παίκτες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας «έσφιξαν» την άμυνα τους και με επιθέσεις φωτιά ανέτρεψαν το σε βάρος τους σκορ κλείνοντας το ημίχρονο με 32-26 και από εκείνη την στιγμή δεν ξανακοίταξαν πίσω.

Παίζοντας εξαιρετικά καλά απέναντι στην επίσης εντυπωσιακή ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και ελέγχοντας με ψυχραιμία τα … δύσκολα κατάφεραν να πάρουν τελικά την νίκη με το στενό 74-71 και μαζί τον τίτλο σε ένα πρωτάθλημα από τα ωραιότερα και δυσκολότερα των τελευταίων χρόνων πανηγυρίζοντας έξαλλα στο τέλος του παιγνιδιού για τον τίτλο τον οποίο κατέκτησαν μάλιστα χωρίς να δεχτούν καμία ήττα.
Τα δεκάλεπτα 10-17 32-26 53-42 74-71

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – FREDERICK UNIVERSITY 53-54

Ούτε και τώρα δεν τα κατάφερε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο να πετύχει την νίκη της τιμής στο φετινό πρωτάθλημα … έστω και αν την είχε στα χέρια του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Λίγο το άγχος λίγο οι βεβιασμένες ενέργειες στο τέλος και κάποια απρόσεκτα λάθη πρόσφεραν την νίκη στο Frederickπου βεβαίως την δέχτηκε αφού με το σφύριγμα της λήξης βρέθηκε μπροστά με ένα πόντο αφήνοντας άσχημη και πικρή γεύση στους αντιπάλους του που στα τελευταία παιγνίδια τους, άξιζαν πραγματικά καλύτερης τύχης.

Είχαν μάλιστα προηγηθεί μέχρι και 12 πόντους αλλά στο τέλος μέσα από το βάρος πιθανόν του άγχους, της κούρασης, αλλά και των λαθών την απώλεσαν μέσα από τα χέρια τους μένοντας με τις εντυπώσεις αλλά και την πίστη ότι του χρόνου θα τα πάνε πολύ καλύτερα αποκτώντας περισσότερες εμπειρίες και γνώση.
Τα δεκάλεπτα 22-10 30-23 40-36 53-54

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011